- Народна Воля - http://volya.if.ua -

НГВУ «Надвірнанафтогаз» – 60 років

Posted By Модератор On 08.09.2017 @ 12:35 In Професійне,Свята | No Comments

Для нафтовиків Прикарпаття 2017 рік насичений різними виробничими проблемами та цікавими подіями. У Надвірнянському нафтопромисловому районі видобування «чорного золота» та «блакитного палива» проводить НГВУ «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта», колектив якого у цьому році відзначає 60-річчя з часу його створення. Святкування ювілейної дати об’єднано  із професійним святом – Днем працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України, яке щороку відзначають у другу неділю вересня.

колектив-НГВУ [1]

Зазвичай, напередодні професійного свята протягом кількох останніх років керманич цього славного високопрофесійного трудового колективу Володимир Чуприна змістовно розповідав на сторінках газети про актуальне з економічного та соціального життя нафтовиків.

Однак цьогоріч, за його порадою, сьогодні з’ясовано думки нинішніх і колишніх працівників колективу щодо здобутків і труднощів на шляху трудових звершень і занотовано відгуки очільників органів місцевої влади щодо суспільної ролі підприємства у житті Надвірнянщини.

свердловина-588-Б [2]

Шановні працівники та ветерани НГВУ «Надвірнанафтогаз»!

 Чуприна-Володимир [3]

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України.

Діканьов-Олександр [4]

Наш колектив працює в одній із провідних галузей української економіки та є одним із творців енергетичної безпеки України й економічною підмогою Надвірнянського району. Висловлюємо Вам щиру вдячність за невтомну працю, високий професіоналізм, зусилля та енергію, спрямовані на виконання поставлених завдань.  Напередодні професійного свята бажаємо міцного здоров`я, щастя, благополуччя, оптимізму і впевненості у кращому майбутньому, щоб доля завжди залишалася прихильною до Вас. Нових Вам звершень у нелегкій, але такій потрібній праці нафтовика. Хай мир і злагода панують у Ваших серцях.

Володимир ЧУПРИНА,

начальник НГВУ «Надвірнанафтогаз».

Олександр ДІКАНЬОВ,

голова профспілкового комітету.

Володимир ЗИМА –

5-Зима-Володимир_1 [5]

начальник цеху № 1 з видобування нафти і газу, безперервний стаж роботи у НГВУ «Надвірнанафтогаз» – 34 роки.

Шановні працівники нафтової, газової та нафтопереробної промисловості краю! Прийміть сердечні вітання з нагоди нашого професійного свята та 60 – річчя створення НГВУ  «Надвірнанафтогаз». Цей день – чудова нагода висловити вдячність тим, котрі обрали непросту, але почесну  професію нафтовика.

Я, наслідуючи своїх батьків, після навчання і роботи в Івано-Франківському інституті нафти і газу у грудні 1983 року перейшов на роботу в НГВУ «Надвірнанафтогаз». З 2005 року працюю начальником цеху з видобування нафти і газу (нафтопромислу) № 1.

За третину століття пригадуються неодноразові спроби «оптимізації» нашого НГВУ у зв’язку зі зменшенням об’ємів видобування нафти і газу. Але завжди  доля сприяла нам. За допомогою буровиків, які здавали в експлуатацію високодебітні свердловини та відкривали нові родовища, НГВУ відновлювало свій потенціал і навіть збільшувало видобуток нафти і газу. Так свердловинами № 2 та № 4 із дебітами нафти майже 100 т/добу відкрито Південно-Гвіздецьке родовище, а свердловинами № 811-Битків та № 1-Пасічна  підтверджено наявність значних запасів нафти у «старих» родовищах. За цей період  відкрили Лопушнянське і найперспективніше на даний час Микуличинське родовище. На жаль, об’єми буріння постійно зменшували, а з 2011 року нове буріння у НГВУ  «Надвірнанафтогаз» взагалі не ведуть.

Нафтовики Надвірнянщини свідомі того, що від їх щоденної самовідданої праці залежить стабільність промисловості держави, енергетична безпека рідної України.

Від усієї душі бажаю всім, хто віддав свою працю у минулому і трудиться зараз у нафтовій галузі, міцного здоров’я, добра і щастя, родинного благополуччя, успіхів у нелегкій роботі, оптимізму і впевненості в реалізації всіх задумів і планів .

Андрій КОСТИК

4-Костик-А [6]

майстер тракторної колони цеху технологічного транспорту, керівник спілки молоді підприємства, 3 роки працює у НГВУ «Надвірнанафтогаз»

– Я радий, що належу до великої і гордої сім’ї нафтовиків, яка своєю щоденною працею здобуває таку потрібну нашій державі енергетичну незалежність. На жаль, зараз і для нашої галузі настали ненайкращі часи: зменшуються об’єми видобутку нафти і газу, а це призводить до втрати робочих місць, люди вимушені шукати заробіток на чужині.

Нам, молодим, віриться, що український уряд підтримає на належному рівні нафтогазовидобувну і переробну промисловість.

Вітаю всіх колег зі святом! Міцного здоров’я, сімейного благополуччя та Божого Благословення!

Петро СУХОРУЧКО –

1-Cухоручко [7]

майстер дільниці підготовки та перекачування нафти НГВУ «Надвірнанафтогаз», 32 роки працює на підприємстві.

– Напередодні нашого професійного свята – Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості і також із нагоди святкування 60-річчя НГВУ «Надвірнанафтогаз»  бажаю всім колегам великих трудових  звершень, щоденного зростання професійної майстерності всіх робітників, фахівців, інженерно-технічних працівників, щоб у кожному виробничому підрозділі НГВУ «Надвірнанафтогаз»  не ставало тихіше, а навпаки кипіла робота, розвивалось підприємство, щоб розпочалось буріння нових свердловин, і була впевненість  у завтрашньому дні. Ми зможемо виконати поставлені перед нами завдання, адже у нас є саме основне – підготовлені, навчені професіонали та їх велике бажання працювати.

Вітаю всіх нафтовиків зі славним ювілеєм! Бажаю міцного здоров’я, мирного неба, людського щастя, добробуту і процвітання, достойної зарплати та пенсії.

Іван ФЕРТІЛЬ

2-Фертіль [8]

оператор підземного ремонту свердловин VІ розряду цеху капітального та підземного ремонту свердловин, трудовий стаж на підприємстві – 31 рік.

– Робота у цеху капітального та підземного ремонту свердловин (цех К та ПРС) завжди вважалася найважчою, а цех одним із найважливіших підрозділів НГВУ «Надвірнанафтогаз», завдяки якому підтримується у робочому стані видобувний фонд свердловин.

Працюючи у цеху К та ПРС більше 30-років на різних робітничих посадах (оператор ПРС, помічник бурильника, бурильник КРС), у моїй трудовій діяльності траплялися випадки, які потребували оперативного реагування та правильного вирішення проблеми. Завдяки чітким командам нашого керівництва та професійним злагодженим діям працівників ми з гідністю виходили зі складних ситуацій.

Наш цех завжди славився дружністю, взаємопідтримкою і готовністю допомогти у важкий період, чим я дуже пишаюся.

В епоху світових новітніх технологій, коли необхідно боротися за свою енергонезалежність, ми продовжуємо застосовувати у виробництві застаріле обладнання. Хочеться принаймні наприкінці своєї трудової діяльності  попрацювати на обладнанні європейського зразка і відчути себе нафтовиком високого класу.

Висловлюю щиру подяку, насамперед, колективу цеху К та ПРС та всім працівникам НГВУ, які щоденно проявляють самовідданість і майстерність, відповідальне ставлення до своєї справи, виконуючи професійні обов’язки, та вітаю колег по праці з 60-річчям створення НГВУ «Надвірнанафтогаз».

Іван ІПАТОВ

3-Іпатов [9]

оператор ІV розряду, голова цехкому профспілки цеху № 2 з видобутку нафти і газу, 39 років працює на підприємстві.

– 16 липня минуло 60 років від заснування НГВУ «Надвірнанафтогаз». Наше підприємство завжди відігравало значну роль у житті своїх працівників. За цей час були і злети, і падіння. Люди працювали весело, з вогником і з вірою в стабільне майбутнє. Все це проходило на моїх очах. Кожен рік з буріння виходили високодебітні свердловини. Пригадую, як одну за одною вводили в експлуатацію свердловини Пасічнянського родовища № № 456, 905, 1, 811, 813. Працівники раділи, що буде нафта і газ для держави і для людей. Сумно, але, на жаль, усе це в минулому. Зараз не ведуть буріння, і за останні роки жодна нова свердловина не вступила в експлуатацію. А нові свердловини дуже потрібні і для економіки, і для енергетичної безпеки держави.

Сподіваюсь, що прийде осмислення до керівництва держави у цьому питанні і почнеться нова хвиля життя НГВУ «Надвірнанафтогаз».

Іван ГУРМАК

Фото-11-Гурмак [10]

голова Надвірнянської районної ради.

– Понад півстоліття нафтогазовидобувне управління нашого краю демонструвало своє прагнення працювати на благо району та Української держави і безперечним є факт, що це підприємство – один з двигунів економіки Надвірнянського району. Сьогодні в умовах неоголошеної війни надзвичайно важливо розвивати паливно-енергетичний комплекс, що дає змогу забезпечити енергетичну незалежність не тільки нашого району, а й всієї країни.

Тісна співпраця керівництва району та нафтогазовидобувного управління завжди була конструктивно побудована. Взаєморозуміння та допомога у вирішенні господарських питань Надвірнянщини, а також волонтерська співпраця вкотре підтверджує патріотизм та вагомий внесок працівників підприємства у суспільне життя району і в спільну боротьбу за територіальну цілісність України. Левову частку надходжень до бюджету району складали і надалі складають податки від підприємства НГВУ.

Районна рада та її депутатський корпус спільно з нафтовиками Надвірнянщини готові завжди відстоювати цю закономірність на державному рівні. Про що свідчить низка прийнятих районною радою звернень до вищого керівництва держави, спрямованих на підтримку нафтогазовидобувної галузі у районі.

Висловлюю щиру подяку працівникам галузі нашого краю, які щоденно своєю працею забезпечують надійну базу для функціонування виробничої та соціальної сфери у районі.

Напередодні Дня працівників нафтової, газової і нафтопереробної промисловості та з нагоди 60-ліття нафтогазовидобувного управління у Надвірнянському районі щиро вітаю працівників цієї галузі. Найперше бажаю стабільної роботи на підприємстві. Перемог Вам, міцного здоров’я, оптимізму і невичерпної наснаги у нелегкій праці. Хай мирне небо і родинний затишок оселяться у Ваших домівках. Хай зростають професійні досягнення. Трудових звершень Вам, нафтовики,  на благо України!

Олександр КЕНІЗ

10-Кеніз [11]

голова районної державної адміністрації.

– Шановні працівники НГВУ «Надвірнанафтогаз»! Прийміть щирі вітання з нагоди 60-річчя з часу заснування НГВУ «Надвірнанафтогаз» і Вашого професійного свята – Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості.

Бажаю міцного здоров`я, добробуту, успіхів, оптимізму, впевненості у майбутньому, натхнення у щоденній праці, реалізації творчих планів та нових здобутків. Хай Вам щастить на нелегкому й почесному професійному шляху! Нехай наші партнерські й дружні відносини й надалі будуть такими ж міцними та плідними.

Діяльність підприємств нафтовидобувного комплексу є основою розвитку економіки нашої держави та району, надійним джерелом енергозабезпечення потреб населення, виробничого сектора та інфраструктури. У НГВУ «Надвірнанафтогаз» працюють висококваліфіковані спеціалісти, справжні професіонали, патріоти своєї справи. Впевнений, що їм під силу впоратись з усіма негараздами дня сьогоднішнього, примножити славу та кращі традиції своїх галузей, а головне, бути надійними захисниками енергетичної безпеки нашої країни.

Трудовий колектив і профспілковий комітет НГВУ «Надвірнанафтогаз» під керівництвом Володимира Чуприни й Олександра Діканьова з перших днів проведення АТО підтримують українських воїнів. Нафтовики неодноразово надавали фінансову допомогу, паливно-мастильні матеріали, транспорт, продукти харчування, одяг, засоби гігієни та все найнеобхідніше бійцям на передову.

У нелегкий для нашої країни час, коли як і в державі кожного дня відбуваються зміни, так і на підприємстві виникають виробничі труднощі, від імені районної  державної адміністрації висловлюю Вам підтримку у захисті законного права на працю.

Сімейного благополуччя та мирного неба, шановні нафтовики!

Зіновій АНДРІЙОВИЧ

8-Андрійович-З. [12]

Надвірнянський міський голова.

– 2017 рік для Надвірнянщини ознаменувався ювілеєм одного з найпотужніших промислових підприємств Прикарпаття – НГВУ «Надвірнанафтогаз». 60 років тому інтенсивний видобуток нафти у районі селища Битків на «Глибинній» складці та розширення пошуково-розвідувальних робіт дали поштовх стрімкому розвиткові нафтогазовидобувної промисловості у нашому краю, у результаті чого створено нафтопромислове управління «Надвірнанафта» із центром у м. Надвірна.

З того часу підприємство нарощувало свої виробничі потужності і сьогодні стало не тільки одним із основних бюджетоутворюючих підприємств Надвірнянщини, а й важливою складовою всієї нафтової промисловості нашої держави. Зберігаючи надбання попередніх поколінь нафтовиків, висококваліфікований колектив НГВУ «Надвірнанафтогаз» своїм професіоналізмом, щоденною самовідданою працею  продовжує робити посильний внесок у забезпечення енергетичної незалежності держави.

На превеликий жаль, підприємство сьогодні переживає ненайкращі часи. Внаслідок відмови у наданні Державною службою геології та надр України дозволів на подальшу експлуатацію родовищ, причиною чого може стати скорочення робочих місць, сьогодні нафтогазовидобувне управління не має можливості повномасштабно та всебічно розвиватись. Проте, незважаючи ні на що, надвірнянські нафтовики продовжують сумлінно виконувати планові завдання і вкладати вагомий внесок у розвиток міста Надвірна та всього прикарпатського краю. Наполегливість і працьовитість колективу служать яскравим прикладом вмілого господарювання, завдяки якому жодні труднощі не можуть перешкодити досягненню чималих виробничих результатів.

Висловлюю особливу подяку працівникам підприємства, які в час неоголошеної російсько-української війни не залишились осторонь, а проявляючи неабияку мужність та патріотизм, стали на захист нашої незалежності. Щира подяка колективу, який сформував потужний волонтерський рух, що міцно тримає тил та надає посильну допомогу нашим бійцям на передовій.

Шановні працівники і ветерани праці нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз»! Прийміть найщиріші вітання з нагоди 60-річного ювілею заснування підприємства! Міцного здоров’я, мирного неба, наснаги та ще багато років стабільної роботи. Хай добробут і злагода панують у Ваших домівках, а результати Вашої праці стануть міцним фундаментом для нових звершень  впродовж наступних років. Хай Ваше підприємство розвивається  та потужно заявляє про себе новими трудовими здобутками на благо нашого рідного міста і України в цілому

Олександр ВЕЛКИЙ

7-Велкий-Олександр_1 [13]

екс-головний інженер-перший заступник начальника управління, трудовий стаж на підприємстві 40 років.

– Щиросердечно вітаю Вас, працівники нафтової газової та нафтопереробної промисловості, з професійним святом.

Ви працюєте в одній  із провідних галузей економіки, яка є  важливою складовою частиною паливно-енергетичного комплексу держави. Вам ми завдячуємо теплом у наших оселях, від Вас залежить стабільна робота всієї вітчизняної промисловості та енергетична безпека країни.

Висловлюю щиру подяку всім працівникам галузі за відданість своїй професії і звитяжну працю. У цей святковий день зичу Вам нових здобутків та перемог, міцного здоров’я, щастя і родинного благополуччя.

Добра Вам, життєдайної енергії, земних щедрот і успіхів на професійній ниві!

Василь ГЛАДИШ

9-с.голова-пнів [14]

Пнівський сільський голова.

– На території Пнівської сільської ради працює чимало структурних підрозділів НГВУ «Надвірнанафтогаз», що є основним джерелом наповнення сільського бюджету. Майже 500 тисяч гривень надійшло у 2016 році – податку від НГВУ. Добрі відносини та взаєморозуміння склалися з керівництвом НГВУ і керівниками структурних підрозділів. Вони з розумінням ставляться до проблем села, надають суттєву допомогу в облаштуванні території сільської ради. Візитівкою нашого села став Музей нафтопромислів Галичини.

Працівники підприємства беруть активну участь у громадському житті села, як депутати та члени виконкому сільської ради.

Вітаю від імені громади і від себе особисто  керівництво НГВУ та весь колектив зі святом. Бажаю міцного здоров’я, радісного настрою, добробуту, реалізації творчих планів, нових здобутків. Хай Вам щастить на нелегкому професійному шляху.

Ярема ПАВЛЮК

6-Павлюк_1 [15]

ветеран підприємства,  44 роки працював у НГВУ «Надвірнанафтогаз».

– Мені пощастило бути свідком інтенсивного розвитку підприємства, виробництво якого невпинно зростало. Добрих результатів досягали за рахунок введення в експлуатацію нових стратегічних об’єктів видобутку вуглеводнів від базового Битків-Бабченського родовища до Лопушнянського родовища на південь та Луквинського і Рудавецького – на північний захід. Перехід на значні глибини Пасічнянського та Південно-Гвіздецького родовищ, нарощення видобутку вуглеводнів у шістдесяті роки минулого століття зумовило будівництво у місті Надвірна нового сучасного, на той час, нафтоперегонного заводу.

Добре пам’ятаю 1974 рік, коли при запуску в роботу Росільнянського газоконденсатного родовища  перевели групу операторів видобутку нафти і газу з Долинського НГВУ. Вони до того часу добиралися на роботу в село Ріпне із села Міжгір’я мотоциклами, тут же зітхнули з полегшенням, бо отримали робочі місця біля своїх домівок. Підприємство за 60 років свого функціонування мало позитивний вплив  на десятки тисяч людських доль.

Із надвірнянським НГВУ пов’язане також життя і праця моєї родини. Тут 36 років працювала моя дружина Ганна Олексіївна, а тепер в управлінні трудяться мої дочки Оксана і Наталя, зять Віталій.

Сьогодні нафтогазовидобувне управління стоїть перед загрозою ліквідації, тож трудовий колектив зобов’язаний відстоювати своє право на працю. Ми, ветерани, завжди готові підтримати колег, бо переконані, що потужне підприємство, з яким пов’язана робота, життя і добробут десятків тисяч жителів Івано-Франківської та Чернівецької областей повинно й надалі динамічно розвиватися для енергетичної незалежності України.

Тематичну добірку  підготував Михайло МИЦУС.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/09/nhvu-nadvirnanaftohaz-60-rokiv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/колектив-НГВУ.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/свердловина-588-Б.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/Чуприна-Володимир.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/Діканьов-Олександр.jpg

[5] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/5-Зима-Володимир_1.jpg

[6] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/4-Костик-А.jpg

[7] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/1-Cухоручко.jpg

[8] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/2-Фертіль.jpg

[9] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/3-Іпатов.jpg

[10] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/Фото-11-Гурмак.jpg

[11] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/10-Кеніз.jpg

[12] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/8-Андрійович-З..jpg

[13] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/7-Велкий-Олександр_1.jpg

[14] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/9-с.голова-пнів.jpg

[15] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/6-Павлюк_1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.