- Народна Воля - http://volya.if.ua -

НГВУ «Надвірнанафтогаз» святкує своє 60-річчя

Posted By Модератор On 15.09.2017 @ 12:38 In Професійне,Свята | No Comments

І знову щедра й золота осінь. На початок вересня вплітаються перший шкільний дзвінок, професійне свято нафтовика, святковий день рідного міста Надвірна – це ланцюжок приємностей, які душевно близькі кожному надвірнянцю та жителям навколишніх сіл.

чуприна [1]

Цьогоріч у нафтовиків подвійне свято. 8 вересня представники багаточисельного трудового колективу НГВУ «Надвірнанафтогаз» та гості зібралися у стінах будинку культури «Нафтовик», щоб урочисто відзначити своє професійне свято – День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України, разом з 60-ю річницею заснування підприємства.  Саме 60 років тому рішенням Станіславського раднаргоспу створене нафтопромислове управління «Надвірнанафтогаз», до якого увійшли: Битківський укрупнений нафтопромисел, Битківська контора буріння, нафтопереробний завод у Надвірній та Битківський газоліновий завод.

Із привітальним словом виступив керівник місцевого нафтогазовидобувного управління Володимир Чуп­рина, який зазначив, що незважаючи на серйозні проблеми галузі, підприємство успішно працює та виконує планові завдання з видобутку нафти і газу. Цього, без сумніву, досягають завдяки високому професіоналізму, організованості та відповідальному ставленню працівників підприємства до своїх обов’язків. Володимир Чуприна також презентував пам’ятну медаль, викарбовану з ініціативи громадської організації «Інститут історії Надвірнянського нафтопромислового району» з нагоди 60-ї річниці НГВУ, автором ескізу якої є Богдан Фаб’як – провідний інженер групи оперативного проектування комплексного відділу проектування об’єктів НГВУ.

вручають-нагор [2]

У святкових заходах взяв участь Віце-Президент із соціального й екологічного розвитку-заступник Голови Правління ПАТ «Укрнафта» Геннадій Радченко. Він у своїй промові подякував нафтовикам за чесну та сумлінну працю, наголосивши, що 60-річний досвід – це тільки фундамент, на якому має сформуватися сучасна європейська компанія. Геннадій Радченко вручив почесні нагороди кращим представникам трудового колективу. Грамотою НАК «Нафтогаз України» нагороджено Ярослава Іванківа – оператора з добування нафти й газу. Подяку Міністерства енергетики та вугільної промисловості України отримав Володимир Брайляк – начальник прокатно-ремонтної дільниці електрообладнання та електрозабезпечення. Звання «Заслужений працівник ПАТ «Укрнафта» присвоєно Миколі Типусяку – слюсарю-ремонтнику цеху №3 видобутку нафти і газу та Олександрові Латі – оператору зневоднювальної та знесолювальної установки, Василю Гутину – електромонтеру з ремонту й обслуговування електроустаткування. Звання «Відмінник праці ПАТ «Укрнафта» удостоївся Ігор Дуда – інженер-технолог II категорії. Грамотами ПАТ «Укрнафта» нагороджені працівники трудового колективу Михайло Михайлюк – оператор товарний, Микола Ломпас – машиніст насосної станції, Мирон Борищак – токар прокатно-ремонтної дільниці, Ірина Яневич – інженер II категорії, Дмитро Михайлюк – майстер цеху №1 ВНГ, Андрій Михайлюк – оператор з добування нафти й газу, Михайло Шпинта – слюсар-ремонтник цеху капітального та підземного ремонту свердловин, Іван Веприняк та Василь Бородайкевич – водії автотранспортних засобів, Ігор Станіщук – начальник відділу соціального розвитку та господарського обслуговування.

аркан [3]

До щирих привітань приєдналися керівник апарату Івано-Франківської ОДА Роман Маланій, голова Надвірнянської РДА Олександр Кеніз, голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак, міський голова Зіновій Андрійович, голови Пнівської, Пасічнянської, Стримбівської сільських та Битківської селищної рад. Гості сердечно вітали близько п’ятдесяти кращих працівників галузі, вручаючи їм заслужені нагороди.

Щирі слова привітань адресував колективу НГВУ «Надвірнанафтогаз» директор бізнес-підрозділу ПАТ «Укрнафта» (Захід) Олег Васильович Мальчик: «У переддень нашого професійного свята – Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості та з нагоди відзначення 60-річчя створення НГВУ «Надвірнанафтогаз» відзначаю Ваш вагомий вклад у стабільну роботу ПАТ «Укрнафта», розвиток паливно-енергетичного комплексу України.

Розвиваючи досягнення зачинателів нафтопромислового виробництва Надвірнянщини, Ви своєю самовідданою працею здобуваєте щораз більше визнання суспільства. Відрадно, що незважаючи на перешкоди, які штучно створювалися, колектив підприємства за короткий відтинок часу відновив роботу Битків-Бабченського родовища, а зараз нарощує на ньому видобуток вуглеводнів.

Започатковане реформування структури ПАТ «Укр­нафта» покликане оптимізувати непродуктивні витрати процесу нафтогазовидобування, домогтися зниження собівартості одиниці виробленого продукту. Міцний фінансовий фундамент Товариства дозволить оновити основні засоби, що, у свою чергу, створить безпечніші умови праці, покращити соціальну захищеність його працівників.

у-синьому-хор [4]

Нафтогазовидобувне управління «Надвірнанафтогаз», завдячуючи вмілому керівництву персоналом і правильній організації праці, перебуває в авангарді виконання виробничих планів, новаторського підходу до організації праці на нафтопромислах і допоміжних структурах. Підприємство відчутно оновлюється. Однак головним у цьому процесі були і залишаються люди та їх потреби. Через призму турботи про людину праці проходять усі наміри та діяльність правління ПАТ «Укрнафта». Відчутним штрихом турботи стало підвищення зарплатні, зміни в організації охорони праці тощо.

Попри складність ситуації довколо Товариства, затримки з дозвільними документами на розробку родовищ, оплату праці персоналу всього ПАТ «Укрнафта» проводять регулярно, що вселяє віру у вирішення тимчасових проблем, які виникли.

Шановні нафтовики Надвірнянщини! Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди професійного свята та 60-річчя створення НГВУ «Надвірнанафтогаз». Бажаю Вам міцного здоров`я, наснаги на багато літ, добробуту та злагоди у домівках!».

60 років роботи підприємства – це не тільки відкриття нових родовищ і нарощення об’ємів видобутку корисних копалин, а й тісна щоденна співпраця з територіальними громадами та їх очільниками, створення робочих місць і наповнення місцевих бюджетів. Саме за таку добру співпрацю та вагомий внесок у соціально-економічний розвиток сільських громад спільними грамотами Пнівської, Пасічнянської, Стримбівської сільських і Битківської селищної рад нагороджено весь колектив НГВУ «Надвірнанафтогаз» та особисто його керівника Володимира Чуприну. За чималий досвід нафтовики, очевидно, навчилися взаємовигідно співпрацювати з місцевими громадами та перейматися проблемами один одного як надійні партнери. Про це свідчить одностайна підтримка органами обласної, районної, міської та сільських влад у вирішенні проблемних питань нафтовиків щодо отримання спеціальних дозволів на видобуток вуглеводнів.

Не забули на святі і про увагу до нафтовиків-ветеранів, адже вони є своє­рідним фундаментом підприємства. Очільник НГВУ Володимир Чуприна та голова комітету профспілки Олександр Діканьов вручили Подяки та пам’ятні  медалі людям, які і на заслуженому відпочинку залишаються активними членами великої родини надвірнянських нафтовиків. Серед пошанованих Богдан Гречко, Іван Бойчук, В’ячеслав Бобровський , Богдан Стець, Степан Федоришин, Іван Дем’янів. Загалом 60-літній ювілей підприємства – це три покоління галичан, що працювали на розвиток та прославлення нафтової галузі, міста та краю вцілому. Багато з них віддали 30-40, а то й 50 років свого життя виробництву. За це їм особлива дяка та шана.

Як і завжди, свою підтримку та повагу колективу висловили профспілки в особі голови обласної проф­ради Ігоря Басюка, котрий привітав колишніх колег-нафтовиків з професійним святом, оскільки сам є вихідцем з когорти трудівників підприємства. З нагоди поважної річниці обласний профспілковий лідер вручив символічний подарунок – булаву та нагороду Володимиру Чуприні за розвиток соціального партнерства.

Попри гіркоту проблем сьогодення, що зависли над підприємством, свято вдалося щирим і теплим. Уже традиційно стіни будинку культури зодяглись у нові світлини з життя  трудового колективу. Окремо слід відзначити короткометражний відеоролик про звитяжну працю нафтогазовидобувників. Переглядаючи кінострічку, кожен по-новому відкривав для себе багатогранність професії.

Зі сцени, поміж врученням багаточисленних подяк та нагород, прозвучали чудові пісні у виконанні заслуженої артистки України Ольги Молодій та відомого жіночого вокального ансамблю «Росинка», який нещодавно відзначив своє 50-ліття, а також Валентини Лаврук-Гошовської, багатообіцяючого талановитого тенора Руслана Ґави, Андрія Насадюка, колективу «Цьомки» Надвірнянського районного центру дитячої творчості і національно-патріотичного виховання та чарівні звуки саксофона у виконанні Сергія Клюфінського. Дарували свою творчість зразковий аматорський колектив  «Горянка» Надвірнянського РБК, танцювальний тандем «Квадро» та колектив «Едельвейс».

На завершення святкового дійства виступив оркестр народної музики «Аркан» Сергія Орла, філігранно відшліфована майстерність гри якого нікого не залишила байдужим.

Тетяна ГАЛЯРНИК,

інженер служби екологічної та

радіаційної безпеки НГВУ «Надвірнанафтогаз».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/09/nhvu-nadvirnanaftohaz-svyatkuje-svoje-60-richchya/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/чуприна.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/вручають-нагор.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/аркан.jpg

[4] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/09/у-синьому-хор.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.