- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надвірнянець старі боєприпаси планував самотужки розібрати

Posted By Модератор On 06.10.2017 @ 12:12 In Трафунки | No Comments

Днями до поліції звернувся житель Надвірної, який повідомив, що в одному із гаражних кооперативів чоловік зберігає боєприпаси та планує їх самотужки розбирати. Правоохоронці виїхали на місце події і біля одного із місцевих гаражів застали 48-річного надвірнянця, який палив вогонь, пояснивши поліцейським, що спалює непотріб.

Під час огляду його гаража поліцейські знайшли цілий арсенал боєприпасів часів Другої світової війни: 7 металевих предметів, схожих на гранату Ф-1, 5 артснарядів, 1 протитанкову міну, 2 авіабомби «SD 2», 3 мінометні міни, гранату РГ-42 та 3 гранати типу «кукурудза», а також вісім патронів. Як з’ясувалося, вони надзвичайно небезпечні і складали загрозу вибуху. Працівники вибухотехнічної служби їх знищили. Зі слів господаря, боєприпаси він знаходив у лісі протягом тривалого часу і мав намір усе це здати до музею.

Відомості за цим фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років, інформує Головне управління Національної поліції в області.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/10/nadvirnyanets-stari-bojeprypasy-planuvav-samotuzhky-rozibraty/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.