- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Спортивні турніри до свят

Posted By Модератор On 20.10.2017 @ 13:17 In Акцент | No Comments

З нагоди 75-ої річниці створення Української Повстанської Армії, Дня українського козацтва та Дня захисника України надвірнянські свободівці провели уже традиційні турніри з міні-футболу та шахів. Спортивні заходи  відбулися з ініціативи депутата районної ради свободівця Сергія Штогрина.

Свобода [1]

Як нащадки славних героїв України грають у футбол, уболівальники мали можливість подивитися на нещодавно відкритому майданчику зі штучним покриттям у Лоєвій. У національно-патріотичній атмосфері жагу до перемоги демонстрували футбольні команди з м. Надвірної та сіл Назавизів, Красна, Пнів, Стримба, Лоєва і Черник. У напруженій боротьбі за призові місця першість виборола команда з Красної, на другій сходинці – команда з Надвірної, а третє місце у команди Стримби.

Нагороди призерам вручили депутат Івано-Франківської обласної ради, голова райорганізації ВО «Свобода» Михайло Іваночко і депутат районної ради Сергій Штогрин. Футбольні м’ячі, грамоти, медалі отримали всі призери, а головний приз – футбольний Кубок – поїхав до Красної. Це село є чи не найпатріотичнішим у нашому районі і тут добре знають, що одвічно живий дух українського лицарства веде до перемоги.

Михайло Іваночко наголосив, що у День загальнонаціональних українських свят звичайний спортивний захід наповнюється сенсом, бо у цей день українці почувають себе по-особливому, сильні та горді тим, що є нащадками поколінь славних борців.

«Будьмо гідні наших дідів та прадідів, котрі боролися за свою землю, за свій народ, які передали нам свою незламність та самовіддану любов до України. Кожен із нас повинен гартувати тіло й дух, щоб міцніла українська нація, наповнювалася силою, єдністю і новими перемогами. Шануймо славу наших Героїв та наслідуймо їх у боротьбі за державу. Україна буде вільною, бо ми живемо на СВОїй БОгом ДАній землі», – відзначив націоналіст.

Захоплюючий турнір із шахів

Його учасники вміло демонстрували свої інтелектуальні вміння і залізну витримку.  Чемпіонами стали Дмитро Сандир та Руслан Клюфінський, а Іван Дем’янів здобув третє місце.

Шахи [2]

Свободівець Сергій Штогрин відзначив, що з кожним роком такі турніри збирають більше учасників. Адже спорт – це запорука здоров’я і фізична форма для наших козаків, повстанців і теперішніх захисників така ж важлива, як і духовна. «У такий спосіб ми вкотре вшанували пам’ять лицарів козацької доби, ветеранів УПА та бійців московсько-української війни, які склали свої життя у боротьбі за самостійну Україну», відзначив Сергій Штогрин, повідомляє прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/10/sportyvni-turniry-do-svyat/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/10/Свобода.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/10/Шахи.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.