- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Я маю право!»

Posted By Модератор On 06.10.2017 @ 11:48 In Закон,Конкурси-Проекти-Форуми | No Comments

Під такою назвою стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект, який реалізовує Міністерство юстиції України у співпраці із системою безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки USAID «Нове правосуддя» й іншими донорами.

Основна його мета – сформувати нову правову культуру у суспільстві, щоб забезпечити сталий розвиток України як сучасної правової демократичної держави. Завданням проекту є також ознайомлення громадян з їх правами у різних сферах життєдіяльності і формування правової свідомості та вміння захищати свої права.

Детально про актуальність цього проекту розповіла заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби-начальник управління державної виконавчої служби цього управління в Івано-Франківській області Романа Бунчак. 22 вересня вона у Надвірній разом із працівниками  райвідділу державної виконавчої служби, очолюваного Сергієм Поповичем, консультувала краян із питань примусового виконання рішень. Два десятки жителів Надвірнянщини отримали фахові консультації із питань виконання судових рішень, порядку виплати стягнутих грошових коштів, стягнення аліментних платежів тощо.

В ексклюзивному інтерв`ю для наших читачів Романа Бунчак, зокрема, наголосила: «Ми відкриті для людей, готові вислухати кожного. Це наше завдання як державних службовців».

Відзначила і динаміку позитивних змін для покращення виконання судових рішень. Серед них: запровадження інституту приватних виконавців, який уможливлює вибір громадянами державного чи приватного виконавця; запровадження винагороди держвиконавцям, які своєчасно й якісно виконали судові рішення (2 відсотки від суми стягнення, сума винагороди в області уже – 800 тис. грн.); створення Єдиного реєстру боржників, основна мета якого унеможливити боржником відчуження належного йому майна під час виконавчих проваджень та ін.

Обласний посадовець запрошує молодих спеціалістів на вакантні посади в органах юстиції, відзначивши, що конкурси прозорі. Кожен молодий спеціаліст із відповідною освітою  може брати участь у конкурсі і, перемігши в ньому, успішно працювати на користь нашої держави і суспільства.

Наш кор.

Наголос на договори оренди землі

Проект «Я маю право» спрямований на те, щоб дати українцям знання про свої права і практичні навички, як ці права реалізовувати та захищати. Він передбачає створення механізму урядового моніторингу системних порушень прав чиновниками.

Додатково Мін’юст разом із Міністерством аграрної політики і продовольства  презентують напрацювання, які унеможливлять подвійну реєстрацію договорів оренди землі. Також власники землі отримають можливість поставити на контроль будь-які реєстраційні дії зі своїми ділянками.

Уряд доручив Міністерству юстиції і системі безоплатної правової допомоги на постійній основі проводити консультування у сільській місцевості людей щодо укладання договорів оренди, а також розробити зміни до законодавства, які забезпечать жорсткішу відповідальність батьків за несплату аліментів. «Громадяни матимуть можливість прийти до центрів чи бюро безоплатної правової допомоги Мін’юсту й отримати якісну консультацію від наших юристів щодо проектів договорів оренди. Ми маємо унеможливити зловживання на етапі підписання договору оренди землі, а не тоді, коли вже треба йти до суду і захищати себе від нечесного на руку контрагента», – заявив Міністр юстиції Павло Петренко.

Кабмін прийняв рішення презентувати Національній раді реформ при Президентові України стратегію розвитку проекту «Я МАЮ ПРАВО» та звернутися з ініціативою оголосити 2018-й  роком реалізації однойменного проекту.

За інформацією сайту Мін’юсту України.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/10/ya-mayu-pravo/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.