- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Юнь вшанувала легендарних повстанців

Posted By Модератор On 27.10.2017 @ 13:40 In краяни-повстанці,Свята | No Comments

У Надвірнянському райцентрі дитячої творчості та національно-патріотичного виховання молоді (РЦДТНПВМ) відбулася символічна «Ватра пам’яті» з нагоди Дня захисника України та 75-ї річниці створення УПА. Формат свята – тепла і задушевна зустріч поколінь. Така невимушена атмосфера дозволила воїнам УПА відчути непідробне захоплення їхніми героїчними вчинками, силою волі та мужністю.

РЦДТ [1]

Під нестихаючу хвилю оплесків-подяки до зали увійшли вояки Української Повстанської Армії Надвірнянської станиці Всеукраїнського братства ОУН-УПА. Вони привітали молоде покоління гаслом нескорених «Слава Україні! Героям слава!».

Концертну частину зустрічі розпочали поетичні мотиви на тему УПА від учасників гуртка «Культура мовлення та спілкування» під керівництвом Руслани Калин і зворушлива музична композиція «Вставай, мій народе, вставай» учасників хору «Фіміам» (кер. Марія Рудяк), яку емоційно підсилив відеопоказ портретів героїв сучасності та минулого. Вірш «Незабуті імена» продекламувала Анна Гурська. Ці слова стали своєрідним лейтмотивом вечора. Далі пролунала пісня-притча, пісня-присвята всім загиблим за волю України «Балада про мальви» у виконанні Юлії Шевчук (кер. Наталія Боднарук).

Віршовані твори про важливість і святість військового обов’язку зачитали Анна Костик, Марія Шулик, Роман Костик, Христина Тацяк, Вероніка Шемейко – учасники гуртків Руслани Калин та Роксолани Лазорко.

Квартет під орудою Світлани Дремлюги проникливо заспівав пісню-тугу, пісню-реквієм «Чуєш, брате мій». Музичний твір «А мати жде» відображає споконвічне переживання матері за сина, той невидимий зв’язок, який не минає, навіть, після смерті бійця. «Хлопці з лісу» – це бравий марш, сповнений бадьорості, оптимізму і твердої віри у перемогу, яким вразив ансамбль Наталії Бондарчук. «Ми роду козацького діти» виконав дует (кер. Оксана Духович). Ця композиція відображає неперервність патріотичного коду нації, який на генетичному рівні передається майбутнім поколінням.

Танці зі свічами «Пам’ять за загиблими» мовою тіла і світлом тіней нагадав про трагедії українського народу, недавні революційні події та неоголошену війну сьогодення, а «Мій тато – герой» (кер. Мирослава Максим’юк) – проникливий доторк до людських душ – передав точно і гостро глибину дитячих переживань за батьків, котрі захищають нашу країну. «Стрілецький романс» викладачів закладу змістовно і драматично змалював всю історію січового стрілецтва. Концертну програму перев’язував  вінок спогадів бойових побратимів та пісень у їхньому виконанні. Чудові декорації до святкового дійства підготувала Інна Хімич. Ведуча – Тетяна Некрас.

Веселий танець «Полечка» (кер. Ольга Панасюк) перевів концерт у площину радісної атмосфери. Підтримала оптимістичні сподівання та бойовий дух присутніх пісня «Лента за лентою». Завершилась символічна «Ватра пам’яті» радісним танком найменших учасників-вихованців Валентини Демчук, який поселив посмішки в очах та душах присутнього воїнства.

Далі – уже традиційно зроблені знімки на згадку та побажання здоров’я, миру, любові, Божої опіки всім присутнім та Україні.

За організацію вечора-зустрічі з воїнами УПА висловлюємо подяку директорові Руслані Калин, культорганізатору Роксолані Мислюк, колективові Надвірнянського РЦДТНПВМ, усім учасникам та гостям свята.

Лариса ВАГИЛЕВИЧ,

керівник літературного гуртка РЦДТНПВМ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/10/yun-vshanuvala-lehendarnyh-povstantsiv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/10/РЦДТ.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.