- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Берегиня роду людського…

Posted By Модератор On 03.11.2017 @ 14:53 In Свята | No Comments

Жінка… Мати… Берегиня роду людського… Направду, українська жінка у всі часи стояла на охороні сім`ї, родини, мови, звичаїв, традицій рідного краю. А громадська організація «Союз Українок» навіть у найважчі часи попри увесь скептицизм, застороги та пересуди не залишала свою активну діяльність на благо українського народу, а займалась вихованням майбутнього покоління патріотів свого краю.

у-делятині [1]

Гадаю, що значною мірою завдяки  роботі  жінок-українок наша Вітчизна може гордитися сьогодні великою кількістю патріотів і борців за незалежність, збереженими та переданими звичаями, традиціями, розумінням важливості  підняття статусу рідної мови і застосування її у всіх сферах життя.

Цьогоріч «Союз Українок» відзначає 100-річчя від дня заснування. Усе жіноцтво організації  підсумовує проведену за ці роки роботу і сплановує діяльність організації на наступні роки. Із цією метою  представниці організації минулої неділі відвідали делятинський осередок «Союзу Українок», де мали змогу не тільки дізнатися про діяльність посестер за 75 літ існування організації у нашому селищі, але й за гостиною поспілкуватися між собою, поділитися досвідом роботи на благо громади, на благо України, а також дізнатися про Делятинщину.

Жіноцтво гостинно зустрів Делятинський селищний голова Петро Якимець і запросив відвідати крає­знавчий музей та ознайомитися з краєм, його традиціями, віруваннями, побутом, талантами… Директор музею Андрій Мисюк провів цікаву екскурсію для гостей.

У світлиці за святковим столом, де відбуваються зустрічі представниць «Союзу Українок» Делятина, керівниця осередку Мар`яна Яворська презентувала діяльність посестер. З уст  Лева Кухарука, сина Ганни Кухарук, завдяки якій у листопаді 1989-го відновлено діяльність цього осередку, гості дізналися про життя осередку, яку роботу вела організація, чим займалася, у чому полягала її діяльність.

Ганна Гнип’юк, яка 25 років очолювала осередок «Союзу Українок» Делятина, побажала  подальшої плідної праці для свого краю.

До присутніх звернулася очільниця обласної організації «Союзу Українок» Уляна Шведюк, яка подякувала делятинським посестрам за багаторічну працю в ім’я України і звернула увагу на важливість виховання майбутньої еліти нації та вплив жіноцтва на формування громадської думки. Пані Уляна подарувала  ювілейні календарі на згадку про відві­дини Делятина.

Незважаючи ні на що, «Союзу Українок» у Делятині бути, адже лави осередку активно поповнили молоде покоління. У нас чимало задумів щодо майбутнього нашої громади, багато ідей, ентузіазму і бажання змінювати життя у країні на краще. Будувати разом Україну для українців, у першу чергу, зберігаючи самоідентифікацію та самодостатність посеред інших націй, бути берегинями свого роду.

Віра КУХТАРУК,

член осередку «Союзу Українок» Делятина.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/11/berehynya-rodu-lyudskoho/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/11/у-делятині.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.