- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Делятині люди самостійно ремонтують дорогу

Posted By Модератор On 17.11.2017 @ 14:36 In Акцент | No Comments

Жителі селища Делятин втомились від обіцянок та відмовок влади й самі ремонтують дорогу. На вулиці  Богдана Хмельницького кипить робота: чоловіки мішають цементний розчин, жінки підтримують морально. Розповідають, єдину  дорогу до обійсть забрала стихія, яка пройшла тут майже півроку тому, коли за декілька хвилин рясний дощ перетворив стежину на суцільну кашу.

– Стихія повністю зірвала дорогу. Так, що не можна було ні пройти, ні проїхати. Слизько, машина не може їхати, вертає назад, пару раз дає вверх, щоб піднятись. І людям погано ходити і діти цим шляхом до школи йдуть, – говорить жителька Делятина пані Дарина.

Найбільше обурює місцевих той факт, що про наслідки стихії місцева влада намагалась просто змовчати. І лише тоді, коли тутешні активісти звернулись за допомогою до народного депутата України Юрія Дерев’янка та депутата Надвірнянської районної ради від фракції «ВОЛЯ» Тетяни Пришляк, то про проблему дізналося керівництво району.

Місцева активістка Роксолана Іваніщак розповідає: «Тетяна Пришляк одразу озвучила це питання на сесії районної ради. Бо, якби не вона, то про Делятин ніхто б навіть і не говорив. Уявіть, сесію районної ради проігнорував голова селищної ради і його заступник. Ну, хоча б відправив когось. Адже у нас ситуація неординарна – стихія. Є два депутати наші у районній раді і вони теж промовчали. Ніхто нічого абсолютно не говорить».

Після сесії чиновники пообіцяли виділити на ремонт дороги  40 тонн сипучих матеріалів та півтисячі кілограмів цементу.  Та на ділі, каже житель вулиці Богдана Хмельницького Сергій Кіщук,  люди отримали значно менше. «На даний момент виділено 28 тонн – це є мучка, щебень, фракція більших розмірів. 12 тонн, сказали, що поки не мають можливості виділяти.  Цементу замість 500 кг виділили 350. Самі розумієте, що з такою кількістю матеріалів зробити дорогу нереально», – говорить Сергій Кіщук.

Тому, не чекаючи допомоги від тутешнього керівництва району та області, народний депутат України Юрій Дерев’янко надав людям усі необхідні для продовження робіт матеріали. «Було привезено дві тонни цементу і, дякуючи нашим жителям, почалася робота. Можливо, ще неякісно. Природні умови нас підтискають, ми навіть не встигли дістати добру бетономішалку. Але робота йде. Жителі дружні. Усі допомагають, – додає Сергій Кіщук.

Тим часом  депутат районної ради від фракції «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк обіцяє не залишити поза увагою ігнорування тутешньої влади проблем жителів селища Делятин й має намір винести це питання на наступну сесію районної ради.

Соломія Хрептик.

Від редакції.

Ситуація з ремонтом дороги дещо інша

Як ми з`ясували у райдерж­адміністрації, виділення решти сипучих матеріалів та цементу для ремонту частини вулиці Б. Хмельницького у Делятині залишається на контролі і це завдання виконають у цьому році, про що просили жителі під час прийому-звернення у РДА.

Делятинський селищний голова Петро Якимець уточнив, що він відвідує усі засідання сесії районної ради. Що стосується ліквідації наслідків стихії, то він 9 червня ц. р. організовував, зокрема, як посередник відновлювальні роботи на вул. Б. Хмельницького. Того дня за сприянням владних структур району працював трактор із Надвірнянського водоканалу та дві вантажівки НГВУ «Надвірнанафтогаз», які підвозили сипучі матеріали. Один із делятинських підприємців виділив 12 тонн цементу для ремонту частини згаданої вулиці (вона має декілька складних пошкоджених підйомів), а ще 5 тонн закупили її жителі, котрі і ремонтують її, нікому не повідомляючи й не афішуючи про це. Селищний голова переконаний, що треба спільними конкретними зусиллями долати наслідки стихії, а не піаритися у засобах масової інформації. Якщо потрібно, то він також може представити відповідні відео- та фотоматеріали про ремонт дороги народною толокою.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/11/u-delyatyni-lyudy-samostijno-remontuyut-dorohu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.