- Народна Воля - http://volya.if.ua -

І в пісні озвалось слово поета

Posted By Модератор On 15.12.2017 @ 16:08 In Творчість | No Comments

У юнацькій бібліотеці для юнацтва відбувся творчий вечір і презентація книги «Поміж землею і небом» члена НСПУ та НСЖУ, краєзнавця, нашого краянина Івана Гавриловича. Це п’ята книга поета, яку можна назвати ювілейною, увінчала своїм виходом 65-річчя автора.

Гаврилович2 [1]

Побачила вона світ у Івано-Франківському видавництві «Фоліант» завдяки голові правління ПАТ «Івано-Франківськцемент», заслуженому працівнику промисловості України Миколі Круцю. Вступне слово «Поезія, як опора нової якості світу» до поетичної збірки написав письменник, член НСПУ Дмитро Юсип. Для себе читач у цій книзі відкриє цілий Всесвіт щирої поезії для роздумів, душі і серця. Головний зміст нової книжки – філософсько-естетичний, пошуки одвічних істин, суті земного буття, наповнення духовного світу людини. Вагома частина збірки – нові цикли поезій, написані протягом останнього часу – це патріотична, екзистенційна, інтимна лірика, розділи верлібрів і білих віршів, а також текстів, які вже стали піснями, і тих, що чекають на увагу композиторів. Поезія Івана Гавриловича сповнена небесно-сонячним світлом, мудрістю, приносить читачеві розраду й естетичне задоволення.

Іван Гаврилович народився 30 серпня 1952 року в Делятині. Після закінчення Львівського університету ім. Івана Франка понад чотири десятиліття працював у редакціях обласних газет. Лауреат обласної премії ім. Богдана Бойка, володар Золотої медалі української журналістики. Літературний редактор журналу «Перевал». Дотепер читачам відомий як автор поетичних книг «Данина життю», «Янгол над містом», «Ватра на дощі», «Час міражів».

Про автора і його нову збірку поезій «Поміж землею і небом» розповіла ведуча вечора, завідувач відділу краєзнавчої літератури Раїса Грушецька. Поет Іван Гаврилович читав свої вірші, спілкувався із шанувальниками його таланту, цікаво оповідав про свою поетичну творчість і співпрацю з композиторами. Добре і вагоме слово про нього на презентації мовили поети Іван Війтенко із Коломийщини, Роман Киселюк, Мирослава Гордєєва, а також письменниця Галина Христан, котрі зауважили, що автор – непересічна, глибока особистість з неповторним оригінальним художнім світом. Директор ЦБС Галина Волошин привітала поета з виходом нової книги та побажала нових зустрічей, щедрих творчих ужинків. Доповнили зустріч підготовлене слайдшоу зі світлин поета та відеокліп пісні «Не журися, друже» на слова Івана Гавриловича, мелодія – композитора Богдана Шиптура.

Щиро сприйняли поезію Івана Гавриловича, яку читали бібліотекарі Галина Дем’янчук, Христина Вірста, Мирослава Мельник та Раїса Грушецька. Завершився творчий вечір автограф-сесією поета.

Інф. Надвірнянської ЦРБ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/12/i-v-pisni-ozvalos-slovo-poeta/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/12/Гаврилович2.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.