- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Католицьке Різдво стане вихідним

Posted By Модератор On 01.12.2017 @ 13:55 In Новини | No Comments

Верховна Рада 16 листопада ц. р. ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо святкових і неробочих днів, № 5496), за яким 25 грудня стає вихідним днем та скасовується вихідний 2 травня.

різдво [1]

Один з його авторів, народний депутат України Павло Унгурян нагадав, що ще у 1923 році Всеправославний собор у Константинополі прийняв рішення, що всі православні християни мають святкувати Різдво Христове 25 грудня разом зі всіма християнами світу. Тепер 12 православних церков святкують Різдво саме 25 грудня, тобто за Григоріанським календарем.

Відтепер в Україні день народження Ісуса відзначатимемо не раз на рік, а двічі – 7 січня за Юліанським календарем, як досі, і 25 грудня, як увесь світ. «Ми не диктуємо Церквам, коли відзначати релігійні свята, але перехід на святкування Різдва за новішим і точнішим Григоріанським календарем 25 грудня – це ознака європейськості», – вважають парламентарі. Водночас завдяки згаданій ухвалі наша держава поповнить перелік країн, де теж двічі на рік святкують Різдво, в якому, зокрема, Білорусь, Молдова, Ліван та Албанія.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/12/katolytske-rizdvo-stane-vyhidnym/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/12/різдво.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.