- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Не підтримали ProZorro-пропозицію

Posted By Модератор On 29.12.2017 @ 13:46 In Політика | No Comments

На сесії Івано-Франківської обласної ради 22 грудня депутат від фракції «ВОЛЯ», партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Ольга Федишина зачитала звернення з пропозицією зобов’язати всіх розпорядників коштів обласного бюджету застосовувати систему ProZorro для закупівель товарів і послуг, починаючи із суми 20 тисяч гривень, а робіт – зі 100 тисяч гривень. Проте таке звернення не отримало підтримки.

«За» проголосували 16 депутатів, «Утрималось» – 4, «Не голосувало» – 45.

За законом, використання системи ProZorro не є обов’язковим для допорогових закупівель, де ціна товарів або послуг менша 200 тис. грн., а робіт – 1,5 млн. грн. Для того, щоб зекономити кошти платників податків та запобігти корупційним ризикам, велика кількість рад у різних областях прийняли рішення проводити закупівлі у системі ProZorro і на допорогові закупівлі, проте цього досі не зробила Івано-Франківська обласна рада.

Депутати від фракції «ВОЛЯ» подають пропозиції щодо впровадження системи ProZorro ще з кінця 2015 року. Перший раз ми це просили передбачити у бюджеті на 2016 рік, потім – на 2017 рік. Кожного разу така пропозиція не отримувала необхідної кількості голосів на сесії обласної ради. Якщо уважно проаналізувати більшість рішень обласної ради з розподілу бюджету, то більше 90% розподілу коштів йде на дотендерні суми. Це означає, що у ручному режимі визначають підрядника, як наслідок – відсутня вільна конкуренція. Серед розпорядників коштів обласного бюджету є Івано-Франківська ОДА та її департаменти, які також не використовують систему ProZorro на дотендерні суми, – розповідає Ольга Федишина, інформує прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/12/ne-pidtrymaly-prozorro-propozytsiyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.