- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Обстеження – безкоштовне, добровільне, анонімне

Posted By Модератор On 01.12.2017 @ 13:03 In Здоров`я | No Comments

Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і важливою можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання та його профілактику.

снід [1]

Оскільки вакцини проти СНІДу не існує, єдиним способом запобігти інфекції є уникнення ситуацій, що несуть ризик зараження, зокрема, таких, як спільне використання голок та шприців або практикування небезпечних статевих відносин. Вірус СНІДу не стійкий, гине при кип’ятінні миттєво, при 56 0С протягом 10 хвилин. Можуть бути використані і спеціальні дезрозчини. Спирт не знищує ВІЛ.

У відповідь на проникнення вірусу в організмі людини через 1-3 місяці утворюються антитіла. Їх поява є свідченням ВІЛ-інфекції, а виявляються антитіла за допомогою дослідження крові. Вагітних жінок дворазово обстежують на ВІЛ за добровільною згодою у жіночих консультаціях при взятті на облік та оформленні на пологи.

У Надвірнянській ЦРЛ працює кабінет «Довіра», в якому можна пройти безкоштовне добровільне консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію. Результати обстеження є конфіденційними. За 11 місяців ц. р. у кабінеті «Довіра» пройшли добровільне консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію 2700 чоловік, із яких виявлено 6 ВІЛ-інфікованих осіб.

Оксана МАТІЄШИН,

лікар-інфекціоніст Надвірнянської ЦРЛ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/12/obstezhennya-bezkoshtovne-dobrovilne-anonimne/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/12/снід.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.