- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Про звернення районної ради

Posted By Модератор On 01.12.2017 @ 14:01 In У районній раді | No Comments

Рішення шістнадцятої сесії Надвірнянської районної ради сьомого скликання від 23 листопада 2017 р. (№ 453-16/2017).

Відповідно до ч. 2 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада вирішила:

1. Схвалити звернення до Президента України П. О. Порошенка, Голови Верховної Ради України А. В. Парубія,  Голови Служби Безпеки України В. С. Грицака.

2. Звернення опублікувати у газеті «Народна Воля» та надіслати районним радам в Івано-Франківській області з проханням підтримати звернення.

Голова районної ради І. М. Гурмак.

Президенту України

П. О. Порошенку

Голові Верховної Ради України

А. В. Парубію

Голові Служби Безпеки України

В. С. Грицаку

ЗВЕРНЕННЯ

Під час російсько-української війни, яка четвертий рік забирає життя українців, спостерігаємо свідому та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російського окупанта.  Насамперед, це стосується діяльності на території України Української Православної Церкви, яка підпорядкована Московському патріарху Кирилу. Для прикриття своєї антидержавної діяльності структури Російської православної церкви в Україні прибрали собі назву «Українська православна церква» без вказівки на підпорядкування Московському патріархату. Проте ця назва не відповідає її антиукраїнському змісту і є незаконно запозичена у дійсно українських церков. Унаслідок цього «запозичення», яке є свідомою диверсією, мільйони українських громадян зазнають великого ошуканства, оскільки переконані, що ходять до української Церкви. Іншим наслідком «запозичення» є штучно створене протистояння окремих груп українського народу, розкол українського суспільства на релігійній основі та неможливість створення в Україні Єдиної Помісної Церкви.

Діяльність вказаної організації має відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер. Якщо пригадати весну 2014 року, то саме тоді храми, церкви та монастирі УПЦ стали на Донбасі перевалочними базами для сепаратистів. Крім того, є вже навіть доведені СБУ факти, що священнослужителі Московського патріархату очолювали бандформування так званих ДНР і ЛНР. Не виключено, що священики та вірні УПЦ можуть співпрацювати зі спецслужбами Російської Федерації. Називаймо речі своїми іменами: у нас немає Української Православної Церкви, а давно вже діє Російська  православна Церква в Україні. Саме ця назва відповідає змісту діяльності вказаної організації.

У зв’язку з вищевикладеним, зважаючи на антиукраїнську діяльність та підлеглість Української Православної Церкви у канонічних та організаційних питаннях безпосередньо Російській православній церкві, з метою консолідації українського народу, вимагаємо заборонити діяльність Української Православної Церкви, як такої, що несе загрозу національній безпеці України.

Схвалено на шістнадцятій сесії

Надвірнянської районної ради сьомого скликання

23 листопада 2017 р.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/12/pro-zvernennya-rajonnoji-rady-10/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.