- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Врятуймо карпатську красуню

Posted By Модератор On 15.12.2017 @ 15:25 In До відома краян,Застереження | No Comments

Традиційно склалося так, що перед Новорічними та Різдвяними святами проблема вирубування карпатських красунь не втрачає своєї актуальності і сьогодні. Вирубують, на жаль, найкращі екземпляри молодих дерев, особливо ялиці білої, щоб підняти настрій, а через 2-3 тижні викинути на сміття.

ялинка [1]

З метою запобігання незаконному вирубуванню хвойних насаджень у лісових масивах  ДП «Надвірнянський лісгосп» розпочало кампанію з їх охорони, виявлення випадків порушень та притягнення винних до відповідальності. На основі наказу Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства ДП «Надвірнянський лісгосп» видало наказ від 5 грудня  2017 р. № 117 «Про впорядкування питань відведення, заготівлі та реалізації новорічних ялинок у 2017 р.».

Для забезпечення організаційно-контрольних заходів у період заготівлі та реалізації новорічних ялинок створені рейдові бригади державної лісової охорони, які спільно із працівниками Нацполіції, органами місцевої влади, засобами масової інформації та громадськими організаціями виявлятимуть порушників і притягатимуть винних до відповідальності. Організована і забезпечена робота «гарячої» телефонної лінії щодо питань охорони хвойних насаджень та перевірка походження ялинки за допомогою сайту http://ulk.gov.ua/index.php/forestchecrmain, http://www.ukrforest.com/ На сайті підприємства є телефон «гарячої» лінії та інформація з охорони хвойних насаджень, ціни на новорічні ялинки та місця, де їх реалізовуватимуть.

Згідно зі ст. 65 Кодексу України про адміністративні порушення працівники державної лісової охорони мають право на громадян, винних у здійсненні незаконних порубів, накладати адміністративні штрафи – від 85 до 170 грн. і на посадових працівників від 119 до 204 грн., або порушників притягують до кримінальної відповідальності з обов`язковим вилученням ялинок.

Збитки, заподіяні лісовому господарству самовільними порубками молодих хвойних дерев на новорічні ялинки у грудні-січні, складають від 399 до 1806 грн. за одну ялинку. Базові нормативні документи, у відповідності з якими обраховують збитки, завдані лісовому господарству, такі: при здійсненні незаконних порубів у насадженнях державного лісового фонду – згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року № 665; стягнення за незаконний поруб, здійснений у насадженнях природо-заповідного фонду – згідно з постановою КМУ від 24 липня 2013 року № 541.

На виписані норворічні ялинки підприємство обов`язково виписує наряд на відпуск лісопродукції або товаро-транспорту накладну, ялинка повинна бути маркована пластиковими бирками чи серіями зі штрих-кодом.

Адміністрація ДП «Надвірнянський лісгосп» закликає жителів Надвірнянського району, органи державної влади та місцевого самоврядування, засоби масової інформації зробити свій внесок у припинення винищення молодих хвойних дерев.

Адміністрація

ДП «Надвірнянський лісгосп».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/12/vryatujmo-karpatsku-krasunyu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2017/12/ялинка.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.