- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вифлеємський вогонь надихнув на конструктивні рішення

Posted By Модератор On 29.12.2017 @ 13:59 In Політика | No Comments

21 грудня на цьогорічній завершальній сесії Надвірнянської міської ради, незважаючи на найкоротший день у році, депутати конструктивно розглянули майже сотню питань порядку денного і прийняли спільні рішення, важливі й ефективні для життєдіяльності громади.

Без сумніву, доброзичливій і водночас діловій атмосфері посприяв благодатний Вифлеємський вогонь, який міський голова Зіновій Андрійович прийняв від юних пластунів, а ще щирі вітання від них і традиційну нашу коляду «Добрий вечір тобі, пане господарю». За зворушливі передріздвяні віншування – звичайно, подячні слова керівника міста і солодкі подарунки.

В унісон із новорічно-різдвяною прелюдією, яка символізує закінчення календарного і бюджетного року, сесія прийняла міський бюджет на наступний 2018 рік  і звернення, запропоновані Зіновієм Андрійовичем, про що детально поінформовано у попередньому числі «Народної Волі».

 ***

Затвердили також низку Програм, про які доповідав секретар міської ради Тарас Пекарський. Перша із них – Програма розвитку місцевого самоврядування  на 2018 рік, завдання якої – налагодження тісної співпраці міської ради та її виконавчого комітету з громадськістю міста, недержавними громадськими організаціями, бізнесом і владою, встановлення та підтримка партнерських зв’язків із громадами інших міст в Україні і за кордоном, обмін досвідом. Відповідно згруповані заходи щодо інформаційної політики, навчання й обміну досвідом, членства в Асоціації міст України, підвищення позитивного іміджу територіальної громади міста тощо.

У зв’язку із непростою зовнішньополітичною обстановкою в Україні виникла необхідність у продовженні Програми підтримки мобілізаційних заходів на 2018 рік.

Придбання сучасного аварійно-рятувального та пожежно-технічного обладнання і спорядження охоплює Програма забезпечення  техногенної та пожежної безпеки у м.Надвірна.

В основі Програми – організація допомоги правоохоронним органам у забезпеченні охорони громадського порядку у м.Надвірна – принцип об`єднання  зусиль органів місцевого самоврядування, правоохоронців та громадськості для реалізації спільної мети. У Надвірній 22 тис.жителів. Згідно із нормативами навантаження на одного дільничного інспектора має становити 3 тисячі жителів, а не 6,7 тисяч осіб, як є фактично. Такий стан справ знижує оперативність реагування на правопорушення, негативно впливає на рівень забезпечення громадського порядку та ефективності боротьби із злочинністю.

Одностайно схвалили також Програми розвитку фізичної культури і спорту; «Духовне життя»; розвитку туризму; інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та управління, протидії проявам терористичного характеру та організованій злочинній діяльності на території міста; фінансування робіт з екологічного фонду і заходи щодо її реалізації;  «Безпека та організація дорожнього руху у м. Надвірна на 2018-2020 роки». Кінцева серед згаданих Програм наступного року передбачає такі заходи: облаштування  піднятих пішохідних переходів на вулицях міста; заміну старих та встановлення нових дорожніх знаків, установлення  сферичних дзеркал для спостереження на виїздах з дворів, прилеглих доріг, перехрестях; розміщення та влаштування автобусних зупинок на вул.Соборна (кінцева ДОК) та Б. Хмельницького (Торговиця),  Руднєва; встановлення обмежувачів руху, розроблення технічної документації щодо врегулювання дорожнього руху на перехресті вулиць Комарова-Соборна та ін.

Для реалізації Плану соціально-економічного розвитку міста на наступний рік закладені кошти для співфінансування проектів обласного конкурсу програм місцевового самоврядування; співфінансування будівництва модульної котельні для ЗОШ І-ІІІ ст. № 1, 2 та РЦДТ НПВМ; придбання сміттєвоза, встановлення дитячого майданчика у районі Торговиця та спортивних у районі вул. Комарова, зони відпочинку і міського парку; капітальний ремонт житлового фонду, в т. ч. новостворених ОСББ; на водопровідно-каналізаційне господарство, капітальний і поточний ремонт доріг, майданів, прибудинкових територій, тротуарів, під’їзних шляхів та ін.

***

Сесія розглянула заяву ТзОВ «Струмок» щодо неналежного стану теплотрас до Надвірнянських ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та 2 і надання дозволу на проведення ремонтних робіт. Міський голова поінформував, що спеціально створена комісія із залученням фахівців візуально у присутності представників ТзОВ «Струмок» не виявила ознак проривів зазначених теплотрас та пошкоджень. Тому заяву не задовільнили.

***

Сесія дала згоду відділу освіти РДА на передачу в оренду відділу культури РДА приміщень у ДНЗ «Вогник» та на продовження договору оренди приміщення спортзалу У Надвірнянській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 для спортивної та навчально-виховної діяльності із ГО «Івано-Франківська обласна федерація кіокушинкай карате»; затвердила експертні оцінки орендованих земельних ділянок на майдані Шевченка; внесла зміни до Статутів комунальних підприємств та затвердила Статути у новій  редакції.

Міські обранці одобрили розробку проектів детального плану територій, а також цілу низку земельних питань та оренди приміщень; встановили пільги зі сплати земельного податку, погодились на безоплатну передачу матеріальних цінностей, у т. ч. на баланс КП «Надвірнакомунсервіс» трубоматеріалів для влаштування опор вуличного освітлення міста, двох акумуляторів 11 ДПРЧ УДМС України в Івано-Франківській області, спортінвентаря ГО «Федерація пляжного волейболу Надвірнянського району» для проведення кубка міста із настільного тенісу серед школярів та ін. Сесійно затвердили також план роботи Надвірнянської міської ради на перше півріччя наступного року.

Оскільки питання порядку денного попередньо обговорили на засіданнях постійних депутатських комісій міської ради, на пленарному засіданні 20-ї сесії за більшість із них голосували пакетно.

Дискусія виникла під час розгляду депутатських звернень. Тому їх розділили на господарські та політичні. Перші отримали підтримку. А серед політичних двоє із трьох не знайшло для підтримки необхідної кількості голосів.

Завершили сесію поздоровленням іменинників та виконанням Державного Гімну України.

Інф. Надвірнянської

міської ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2017/12/vyflejemskyj-vohon-nadyhnuv-na-konstruktyvni-rishennya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.