- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Вояки з Надвірнянщини – Героям Донецького аеропорту

Posted By Модератор On 26.01.2018 @ 14:28 In Пам`ять і шана | No Comments

Перший бій за Донецьке летовище розпочався 26 травня 2014 року. Фінальна хвиля боїв за Донецький аеропорт почалася після Різдва 2015 року. 19 січня бойовики підірвали другий поверх нового терміналу, а в ніч на 22 січня будівля завалилася остаточно.

Хода [1]

«Від нього залишився один каркас. Обороняти більше нічого», – сказав один із військових.

Про сумні підсумки оборони донецького летовища можна говорити чимало, однак ствердно констатуючи: українські захисники витримали бій, не витримав бетон. Оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні.

21 січня в Івано-Фран­ківську сотні Прикарпатських бійців, волонтерів і небайдужих громадян пам’ятною ходою вшанували Героїв Донецького аеропорту. Віддали шану відважним побратимам і запалили свічки пам’яті також вояки з Надвірнянщини.

Заходи розпочалися поминальною літургією та панахидою в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового. Після молитви багатолюдною ходою під вигуки «Слава Україні! – Героям Слава!», «Герої не вмирають!», «Слава нації – Смерть ворогам», «Слава Героям Донецького аеропорту!» всі пройшли центральною частиною міста до Меморіального скверу. На чолі колони несли стенди із фотографіями загиблих Героїв. Після пам’ятної ходи у терміналі Івано-франківського аеропорту відбувся концерт, присвячений «кіборгам», за участі військового оркестру.

Вічна слава Героям України!

Інф. Надвірнянської районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/01/voyaky-z-nadvirnyanschyny-heroyam-donetskoho-aeroportu/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/01/Хода.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.