- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Закриття фестивалю «Файне Різдво у Надвірній»

Posted By Модератор On 26.01.2018 @ 14:36 In Свята | No Comments

19 січня, на свято Богоявлення Господнього на майдані Шевченка біля головної ялинки міста відбулось феєричне закриття найтривалішого в Україні культурно-мистецького проекту «Файне Різдво у Надвірній».

Тепле-Різдво [1]

Протягом місяця фестиваль дивував яскравими вертепами, прадідівськими автентичними колядками та щедрівками. Надвірнянці і гості міста стали свідками самобутнього й унікального різдвяного дійства з притаманним нашому місту колоритом.  Співорганізаторами фестивалю є Надвірнянська міська рада, Надвірнянська районна рада та Надвірнянська райдержадміністрація, які намагалися відродити історію і традиції відзначення Новорічно-Різдвяних свят у нашому місті у поєднанні з особливістю їх святкувань, притаманних невеличким європейським містам.

Відділ культури РДА підготував багату мистецьку програму фестивалю, в якій взяли участь понад 50 колективів та 900 артистів і майстрів сцени з усіх куточків Надвірнянщини. На сцені «Файного Різдва» жителів і гостей міста вітали студенти та викладачі Надвірнянського коледжу НТУ; учні і педагоги Надвірнянського районного центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання молоді, Надвірнянської, Делятинської і Тисменичанської дитячих музичних шкіл, творчі колективи закладів культури району і Прикарпаття. Неабияк вразили виступи гурту «Петрос» (кер. Петро Сказків), народного аматорського вокального колективу «Черлені Пацьорки» (кер. Володимир Черленюк), творчого колективу Отинійського будинку культури та колективу Народного дому с. Пуків.

закриття [2]

Розпочалось закриття фестивалю із виступу народного муніципального оркестру народної музики «Аркан». Надвірнянський міський голова Зіновій Андрійович висловив щирі слова подяки всім небайдужим жителям міста і району за участь у фестивалі, всім, котрі долучилися до його організації, завдяки чому Надвірна стала центром духовного та культурного життя, де панував дух Різдва. За сприяння в організації культурно-мистецького проекту «Файне Різдво у Надвірній» голова районної ради Іван Гурмак, заступник голови РДА Богдан Зеленчук та міський голова Зіновій Андрійович вручили грамоти і подяки: районному центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання молоді, відділам культури та освіти РДА, колективам КП «Надвірнакомунсервіс», ТРК «Надвірна», Надвірнянського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області, Надвірнянській ЦРЛ, філії АТ «Надвірнянський РЕМ», учителю Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Ларисі Іроденко, відеооператору Володимиру Питлюку. Особлива подяка за неповторне художнє та музичне оформлення свята Надвірнянським дитячим художній і музичній школам, а також дошкільним навчальним закладам міста: «Квітка Карпат», «Берізка», «Пролісок», «Світлячок», «Сніжинка» і «Вогник» – за сприяння у проведенні «Свята Пампуха». У рамках фестивалю діяла виставка-конкурс  творчих робіт учнів Надвірнянської дитячої художньої школи «Різдвяний вернісаж». За результатами голосування визначено кращі роботи, автори яких також отримали грамоти від мецената Ольги Дмитрук.

закр [3]

Продовжили концертну програму народний фольклорно-етнографічний колектив «Шовкова косиця» (кер. Олена Яченко) та солістка Анастасія Рудик. А найочікуванішим для гостей фестивалю став феєричний виступ Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю «Гуцулія», який здивував глядачів неповторною костюмованою Колядою, численними пісенними і хореографічними номерами.

Гості та учасники фестивалю протягом місяця справді мали можливість поринути у дивовижний світ Різдвяного дійства.

Інф. РДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/01/zakryttya-festyvalyu-fajne-rizdvo-u-nadvirnij/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/01/Тепле-Різдво.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/01/закриття.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/01/закр.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.