- Народна Воля - http://volya.if.ua -

І приборкати, і не допустити поширення

Posted By Модератор On 23.02.2018 @ 14:22 In У райдержадміністрації | No Comments

Цьоготижневої середи, 21 лютого, у залі засідань райдержадміністрації на обласний семінар зібралися ветеринари, завідувачі дільничних ветеринарних лікарень, дільниць і начальники районних ветлікарень, представники мисливських господарств Надвірнянського та Богородчанського районів, щоб проаналізувати ризики заносу транскордонних інфекцій на територію України й області, зокрема.

На сьогодні велику загрозу, що тягне за собою значні збитки для домогосподарств і держави, несуть хвороби тварин: африканська чума свиней (АЧС); нодулярний (вузликовий) дерматит; ящур і сказ. Як відомо, деякі з цих недуг уже зареєстровані у країні, у т. ч. і на  теренах Прикарпаття, а деякі – у найближчих сусідніх державах.

Насторожує і збільшення сказу серед домашніх улюбленців котів (25 відс.). Тому їх чи не вперше передбачають імунізувати.

За участі начальника управління Держпродспоживслужби в районі Івана Гурмака начальник управління безпечності харчових продуктів і ветеринарії Держпродспоживслужби в області Степан Белей та начальник відділу забезпечення епізоотичних заходів цієї установи Іван Васьків розповіли про всі ці загрози, наголосили на профілактичних заходах. Фахівці висловили тверде переконання, що почерпнуті знання суттєво сприятимуть у повсякденній роботі ветеринарів.

Наш кор.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/02/i-pryborkaty-i-ne-dopustyty-poshyrennya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.