- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Отримані за кордоном доходи підлягають декларуванню

Posted By Модератор On 09.02.2018 @ 14:04 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Громадяни, які в 2017 році отримували іноземні доходи, відповідно до п.п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Сума такого доходу включається до річного оподатковуваного доходу платника та оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовим збором за ставкою 1,5%.

Відповідно до абзацу першого п.п. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу платник податку має право зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, за нормами міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України. Платник податку має визначити суму такого зменшення за зазначеними підставами в річній податковій декларації. Але це можливо лише за умови отримання від уповноваженого державного органу країни, де було одержано подарунок, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Довідка має бути належним чином легалізована, якщо іншого не передбачено чинними міжнародними договорами України.

Декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до територіального органу фіскальної служби за місцем своєї прописки до 1 травня 2018 року.

Надвірнянська ОДПІ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/02/otrymani-za-kordonom-dohody-pidlyahayut-deklaruvannyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.