- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Ланчині відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні

Posted By Модератор On 23.02.2018 @ 14:54 In Акцент,Пам`ять і шана | No Comments

15 лютого ц. р. у Ланчинській об’єднаній територіальній громаді увіковічнили Воїнів Майдану. У день Стрітення Господнього тут відкрили й освятили пам’ятний монумент, присвячений героїчному чину Героїв Небесної Сотні.

Ланчин [1]

Після виконання національного Гімну України з пам’ятника зняли полотнище. Духовенство УГКЦ храмів Зіслання Святого Духа о. Василь Ткачук та УПЦ Київського патріархату Архистратига Михаїла о. Тарас Щербатюк провели спільну молитву за душами полеглих Героїв України. Учасники пом’янули хвилиною мовчання тих, котрі у всі часи боролися і відали своє життя за Україну, за тих, котрі навіки лишилися у Небесній Сотні, і тих, котрі загинули, захищаючи цілісність і державний суверенітет на сході України. Від вдячних земляків до підніжжя пам’ятника Героям Небесної Сотні лягли квіти.

У заході взяли участь депутат обласної ради Михайло Іваночко, депутат районної ради Сергій Штогрин, голова і депутатський корпус Ланчинської селищної ради ОТГ, представники духовенства та громада селища.

Про переломні події української історії скульптурна композиція нагадуватиме не одному поколінню українців.

Спорудження пам’ятника пройшло етап від задуму до втілення завдяки ініціатору завідувачу Ланчинської бібліотеки Наталії Яремин та за сприяння депутата обласної ради Михайла Іваночка. Після перемоги на конкурсі обласного проекту «Герої серед нас» уже теперішній депутат Ланчинської ОТГ Наталія Яремин залучила скульптора Володимира Довбенюка, який створив макет і вже за 6 місяців на подвір’ї Ланчинської дитячої міської бібліотеки майстерність автора вразила всіх присутніх. Пам’ятник висотою у 2 м відобразив весь спектр Революції Гідності. Скульптор відтворив образи Героїв Небесної Сотні, які беззбройно відстоювали Гідність усієї нації і кожного з нас, зокрема. По обидва боки на підніжжі монумента викарбувані імена загиблих Героїв Небесної Сотні. На самому ж пам’ятнику проникливі віршовані рядки.

З обласного бюджету на спорудження монумента виділено 150 тис. грн. Особисто втілення цього проекту підтримав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. За сприяння голови Надвірнянської районної ради Івана Гурмака фінансову частку також вніс районний бюджет – 66 тис. грн. Із селищного бюджету  співфінансування – 15 тис. грн.

З нагоди відкриття пам’ятного монумента Героям Небесної Сотні до присутніх звернувся депутат обласної ради Михайло Іваночко, зазначивши: – Дивлячись на цю пам’ятну скульптуру Героїв Небесної Сотні, пам’ятаймо, що кожен із нас творить історію Української держави. Також як учасник Революції Гідності Михайло Іваночко наголосив: – Хай всім народам живеться в нашій державі добре, та українці повинні жити найкраще. Цим і керувались у своїй боротьбі Герої Революції Гідності, котрі віддали своє життя за краще майбутнє для всіх нас.

Сестра загиблого майданівця, уродженця селища Ланчин Василя Шеремета Галина Тимків подякувала всім причетним до спорудження монумента.

В урочистій частині заходу прозвучали музичні композиції у виконанні Андріани Романюк, Ірини Яремин, Світлани Небелюк і чоловічого ансамблю «Сонет». Також місцева поетеса Марія Яновська зачитала власний вірш «Заповіт Небесної Сот­ні».

Інф. Надвірнянської районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/02/u-lanchyni-vidkryly-pamyatnyk-heroyam-nebesnoji-sotni/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/02/Ланчин.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.