- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У новому проекті врахувати всі аспекти

Posted By Модератор On 09.02.2018 @ 16:06 In У районній раді | No Comments

На початку цього тижня під керівництвом голови районної ради Івана Гурмака відбулась робоча нарада за участі заступника голови районної ради Ігоря Писклинця, заступника керівника виконавчого апарату районної ради Василя Андрейчука, Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича, заступника голови РДА Богдана Зеленчука та представників ГО «За спорудження пам’ятника «Борцям за волю України».

Пам'ятник [1]

Обговорили реалізацію проекту зі встановлення пам’ятника «Борцям за волю України» на вул. Мазепи у місті Надвірна (біля адмінприміщення Надвірнянської ОДПІ). Ще у 2011 році освятили символічний камінь на місці спорудження монумента. У 2012-му проведено конкурс проектів, серед яких перевагу надали ідеї скульптора Василя Гурмака. За його задумом пам’ятник «Борцям за волю України» має 10-ти метрову стеллу із зображенням силуетів українських воїнів різних поколінь під покровом Ангела. На той час орієнтовна вартість складала близько 1 млн. грн., відповідно зараз ця сума зросла в рази. Тому учасники наради вирішили повторно запросити скульптора для перепроектування монумента і тоді, виходячи з кошторисної вартості, цьогоріч закласти кошти під спорудження основи пам’ятника.

Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак зауважив, що за період із 2014 року лави Героїв України поповнили нові борці, а саме – Герої Небесної Сотні та московсько-української війни. Тому скульптор повинен врахувати у новому проекті ці аспекти української історії.

На таку пропозицію погодилися і представники громадської організації «За спорудження пам’ятника «Борцям за волю України».

Інф. районної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/02/u-novomu-proekti-vrahuvaty-vsi-aspekty/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/02/Памятник.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.