- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Для дітей презентували творчість Кобзаря

Posted By Модератор On 30.03.2018 @ 14:47 In Акцент | No Comments

Бібліотекарі провели з учнями 3-Б і 3-Г класів Надвірнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 урок пізнання «Шевченко і діти», де говорили про життєвий та творчий шлях геніального сина українського народу Т. Г. Шевченка. Навіть на чужину, разом з Біблією, грудочкою рідної землі везли в ті далекі краї «Кобзар» Т. Шевченка.

Провідний бібліотекар Марія Андрусяк не тільки розповіла дітям про дитячі роки маленького поета, але й зачитала їм уривок з книги Степана Васильченка «В бур’янах». Учні декламували вірші: «Мені тринадцятий минало», «Садок вишневий біля хати», «Зоре моя вечірня», «За сонцем хмаронька встає», «Зацвіла в долині червона калина» та інші. Активними читачами стали учні: Цюрак А., Умріхін Д., Ломпас Д., Скоропанюк Є., Данилюк С., Типусяк А., Шкрум А., Торбяк І., Ломпас В. та інші. Про важку долю сироти оповів поет у вірші «На Великдень на соломі». Діти ознайомились з цим віршем, а потім для них поставили питання: «Яким було свято для сироти?, Якими подарунками хвалилися діти?, Які ще твори ви читали про важку сирітську долю?». На них діти відповіли правильно.

Також вони уважно роздивлялися картину І. Їжакевича «Тарас – пастух». В основу сюжету покладено вірш «Мені тринадцятий минало». На ній ми бачимо хлопчика, що сидить під парканом панської садиби. Хлопчик на коліна поклав клаптик паперу і малює. Так починається шлях майбутнього художника. На закінчення учні стоячи послухали одну із пісень на вірші поета «Реве та стогне Дніпр широкий». Так вони вшанували геніальну людину України Тараса Шевченка. Біля влаштованої книжково-ілюстративної виставки «Кобзаре рідний, з нами завжди ти» провела бесіду-мандрівку бібліограф Алла Іващенко.

Марія ТКАЧУК,

заступник директора ЦБС по роботі з дітьми.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/03/dlya-ditej-prezentuvaly-tvorchist-kobzarya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.