- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Націоналісти Надвірнянщини долучились до вшанування 79-ої річниці створення Карпатської України

Posted By Модератор On 23.03.2018 @ 13:57 In Нація | No Comments

17 березня у місті Хуст Закарпатської області націоналісти спільно вшанували Героїв Карпатської України з нагоди 79-ї річниці її створення. Участь у заходах взяла делегація свободівців та прихильників ВО «Свобода» із Надвірнянщини на чолі з головою районної організації ВО «Свобода», депутатом обласної ради Михайлом Іваночком. Активну патріотичну позицію показали вихованці Надвірнянської школи-інтернату, які з цікавістю долучились до всіх заходів.

свобода [1]

Традиційно на Красному Полі відбувся мітинг-реквієм. Розпочали його з виконання державного гімну та покладання вінків. Священнослужителі відслужили панахиду за загиблими героями.

До присутніх звернувся Голова Всеукраїнського об`єднання «Свобода» Олег Тягнибок: «Ми, українці, завжди намагалися зберегти й захистити своє. Ми ніколи не демонстрували якихось загарбницьких прагнень. Наша нація віками прагнула до своєї державности, починаючи з далеких часів боротьби воїнів князя Святослава, хоробрих козаків, вояків УНР і ЗУНР, Холодного Яру, Карпатської Січі, Української держави 30 червня 1941 року. Вони відстоювали державні утворення, завдяки яким тепер ми живемо в Українській державі… Бій на Красному Полі, захист Карпатської України є не просто сторінкою нашої історії – це підтвердження нашої багатовікової державності, яке додає сили боротися й сьогодні. Ці хлопці й дівчата, які загинули на Красному Полі, захищаючи українську державність, фактично були добровольцями. Вони залишили свої родини й пішли захищати ідею. Не просто кусень ковбаси, не просто свій особистий добробут. Вони пішли захищати ідею українства, ідею Української держави. А в суть цієї ідеї вкладається поняття української родини, української традиції, української культури, української землі й українського багатства».

«Коли півЄвропи вже здалась нацистській Німеччині, ми, українці, взяли зброю в руки і стали на захист своєї молодої держави. Нині прийшла нова потреба зі зброєю захищати свою державу. І вже сучасні герої, добровольці повторюють героїчний чин наших славних предків. Як і тоді, все свідоме українство докладається до того, щоби забезпечити фронт і тил. Пройшов час, і ніби вже є Українська держава, але ми все ще змушені за неї боротись. Я вірю в те, що зараз українці здатні дати відсіч будь-якому агресору, нація здатна встати в боротьбі за Україну!» – Зазначив командир добровольчої формації «Карпатська Січ» та «Легіону Свободи» Олег Куцин.

На мітингу також виступили керівник Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода», депутат обласної ради Михайло Королик та голова Закарпатського осередку «Нацкорпусу» Роман Усенко. Лідер гурту «Широкий Лан» Святослав Бойко виконав декілька своїх пісень, зокрема, пісню, присвячену герою московсько-української війни Мирославу Мислі.

Після мітингу учасники вирушили вшанувати Карпатських Січовиків на могилу у с. Рокосове та до могили Миколи Аркаса – командира полку Дієвої армії Української Народної Республіки, актора і режисера, директора Руського театру товариства «Просвіта» в Ужгороді, який похований на старому цвинтарі на Замковій горі у Хусті. Протягом дня у Хусті діяла експозиція військової амуніції «Легіону Свободи», яку організував голова ГО «Надвірнянське об’єднання воїнів АТО» Олег Туєшин. У Хустській міській бібліотеці відбулася зустріч із молоддю, учнями місцевого технікуму та шкіл, міськими активістами.

Націоналісти схили голови на могилі Карпатських Січовиків на Замковій горі, звідки вулицями Хуста розпочався Марш слави Карпатської України під гасла: «Слава Україні! Героям Слава!», «Слава героям Карпатської України!». Завершився марш на центральній площі Хуста Молитвою українського націоналіста, повідомляє прес-служба Надвірнянської районної організації ВО «Свобода».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/03/natsionalisty-nadvirnyanschyny-doluchylys-do-vshanuvannya-79-oji-richnytsi-stvorennya-karpatskoji-ukrajiny/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/03/свобода.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.