- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Служити Вітчизні – громадянський обов`язок

Posted By Модератор On 30.03.2018 @ 15:34 In Військо | No Comments

На виконання Указу Президента України від 15.02.2018 р. № 33/2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2018 році», розпорядження обласної державної адміністрації від 26.02.2018 № 103 «Про проведення в області призову на строкову військову службу в 2018 році», відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», постанов Кабінету міністрів України від 21. 03. 2002 р. № 352 «Про ствердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом», від 07.12.2016 р. № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» прийнято спільне розпорядження Надвірнянської райдержадміністрації і виконавчого комітету Яремчанської міської ради №33/40-р від 5 березня 2018 р.

призов [1]

У ньому, зокрема, мовиться:

Організувати і провести у квітні-травні та жовтні-листопаді 2018 року призов і відправку на строкову службу громадян України чоловічої статі, які проживають на території Надвірнянського району та Яремчанської міської ради, яким до дня відправки у військові частини виповнилось 20 років і не мають права на відстрочку, та громадян старшого призовного віку, які втратили право на відстрочку від призову на строкову військову служб).

Затвердити основний та резервний склад районної призовної комісії, співголовами якої є перший заступник голови РДА Богдан Зеленчук та перший заступник Яремчанського міського голови Тарас Клим`юк, керівник апарату РДА Микола Кравчук і секретар Яремчанської міської ради Володимир Губарчук.

На період роботи районної призовної комісії всіх членів комісії звільнити від основної роботи зі збереженням заробітної плати.

Роботу призовної комісії проводити згідно із затвердженим головою призовної комісії плану роботи та розподілу обов’язків між членами призовної комісії. Призовній комісії у своїй діяльності суворо керуватись вимогами чинного законодавства.

Затверджено графік проведення призову громадян Надвірнянського району та Яремчанської міської ради на строкову військову службу у квітні-травні ц. р.

Відповідні доручення дано центральній районній та Яремчанській центральній міській лікарням, Надвірнянському районному військовому комісаріату, Надвірнянському районному відділу поліції та Яремчанському відділенню поліції.

Визначено завдання сільським, селищним та міським головам і головам Ланчинської, Делятинської селищним та Переріслянської сільської рад ОТГ.

Рекомендувати виконкомам сільських, селищної, міських рад та об’єднаних територіальних громад прийняти відповідні рішення виконавчих комітетів і надіслати до Надвірнянського районного військового комісаріату їх копії. У рішеннях необхідно обов’язково відобразити такі заходи: у термін до 30 березня та до 31 серпня 2018 року здійснити звірку іменних списків призовників, які перебувають на військовому обліку з обліковими даними військовою комісаріату; у разі відсутності призовників за місцем реєстрації, персональні повістки вручати їх батькам та складати акти невручення повістки; у разі появи, прибуття тимчасово відсутніх призовників на місце фактичного проживання чи реєстрації на території ради, негайно сповіщати про це військовий комісаріат, дільничного інспектора поліції, забезпечити оповіщення призовника персональною повісткою, корінець розписки надати до військового комісаріату.

Керівникам підприємств, організацій, установ та навчальних закладів на вимогу військового комісара забезпечити прибуття призовників на призовну дільницю для проходження медичних обстежень та відправки у військові частини.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/03/sluzhyty-vitchyzni-hromadyanskyj-obovyazok/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/03/призов.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.