- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Нюанси подання платниками податків податкової звітності в електронному вигляді

Posted By Модератор On 06.04.2018 @ 11:23 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Подання платниками податків (юридичними або самозайнятими особами) податкової звітності в електронному вигляді здійснюється на підставі договору про визнання електронних документів (далі – Договір), шляхом надсилання в електронному вигляді заяви про приєднання до Договору, яка направляється до контролюючого органу за основним місцем обліку платника.

Фізичні особи, які не є самозайнятими особами, мають право подавати електронні документи до контролюючих органів виключно з використанням електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) без укладання Договору.

Послуги ЕЦП можуть бути отримані у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів.

Після накладання ЕЦП платник здійснює шифрування електронного документа з дотриманням вимог до форматів криптографічних повідомлень, затверджених в установленому законодавством порядку, та надсилає його у форматі (стандарті) засобами телекомунікаційного зв’язку до адресата протягом операційного дня з урахуванням встановлених законодавством граничних строків для подання таких документів. Контроль за введенням даних, їх повнотою та достовірністю при створенні електронного документа покладається на платника.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/04/nyuansy-podannya-platnykamy-podatkiv-podatkovoji-zvitnosti-v-elektronnomu-vyhlyadi/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.