- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Продаж легкового автомобіля: коли оподатковується?

Posted By Модератор On 06.04.2018 @ 11:24 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об‘єктів рухомого майна визначено статтею 173 Податкового кодексу України.

Так, дохід фізичної особи від продажу (обміну) протягом звітного року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

Якщо фізична особа продавала або обмінювала протягом 2017 року два та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, сума отриманого доходу підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 5% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Фізична особа зобов’язана відобразити дохід від такого відчуження у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається до органу фіскальної служби за місцем реєстрації (паспортними даними). Граничний строк подання річної податкової декларації для такої фізичної особи – до 01 травня 2018 року.

Крім того, фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня 2018 року, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації про майновий стан і доходи.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/04/prodazh-lehkovoho-avtomobilya-koly-opodatkovujetsya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.