- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У полі зору – стан пожежної безпеки і пасажирських перевезень

Posted By Модератор On 13.04.2018 @ 13:35 In У райдержадміністрації | No Comments

Засідання колегії райдержадміністрації у четвер, 5 квітня, відбулося під керівництвом голови РДА Олександра Кеніза за плідної роботи членів – голови районної ради Івана Гурмака, першого заступника голови і керівника апарату РДА Богдана Зеленчука і Миколи Кравчука, Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича, начальника міжрайонного управління СБУ Романа Парфана, голови і членів Громадської ради при РДА Віталія Трачука, Богдана Вінтоняка та Богдана Мушака.

Про стан пожежної та техногенної безпеки у закладах бюджетної сфери доповідав начальник районного відділу УДСНС в області Андрій Мочерняк.

Він, зокрема, проінформував, що здійснено планові та позапланові перевірки протипожежного стану: 62 освітніх та 23 дошкільних навчальних, 25 культури клубного типу та 4 з охорони здоров’я закладів. – Зокрема, вони не обладнані системами пожежного захисту, а де вони є – переважно перебувають у несправному стані, дерев’яні конструкції горищних приміщень не просочені вогнетривким розчином, не проведено заміри опору ізоляції, багато установ не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, пожежні щити не доукомплектовані інвентарем, – зазначив Андрій Мочерняк.

Також він розповів про стан пожежних гідрантів, водойм і водонапірних башт (останні перебувають в аварійному стані і потрібні альтернативні засоби чи водойми для забору води для гасіння). За станом на сьогодні розпочалася їхня комплексна перевірка. Також начальник райвідділу УДСНС закликав сільських, селищного, міського голів, керівництво об’єднаних територіальних громад до ще більшої співпраці і мобілізації членів добровільних пожежних команд для гасіння займань сухої трави.

Серед прийнятих рішень – керівництву відділу освіти, культури РДА і центральної районної лікарні розробити і затвердити комплексні плани протидії виникнення надзвичайних ситуацій та усунення наявних порушень вимог пожежної безпеки, подати пропозиції із відповідними розрахунками щодо виділення коштів для цільового фінансування на підпорядкованих об’єктах робіт із влаштування нових та відновлення несправних систем пожежної автоматики, оброблення дерев’яних конструкцій, приведення в справний стан протипожежного водопостачання, ремонту електромережі, заміни пічного опалення на центральне та інших заходів, які потребують капітальних вкладень.

Василь ІВАСЮК «Народна Воля».

***

Питання стану пасажирських перевезень є доволі гострим. Як проінформував головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності, туризму та інфраструктури управління економічного розвитку і торгівлі РДА Тарас Вацик, найбільш проблемними є незадовільний санітарний та частково технічний стан автобусів, відсутність інформації в салонах автобусів про перевізника та розклад руху, інформації на зупинках та перевізника на маршруті Надвірна – Глинки, недотримання графіків руху, нерегулярність перевезення пасажирів у вихідні і святкові дні й етика поведінки окремих водіїв.

Вирішення потребує і ситуація навколо автобусної зупинки на вул. Княгині Ольги у м. Надвірній, яка з часом перетворилася на стихійну автостанцію. Серед висловлених пропозицій – відправлення рейсових автобусів до Івано-Франківська з автостанції №1 на вул. Вокзальній або забирати всі транспортні засоби із центру міста, що викличе незручності для людей, зокрема, і в суттєвому зростанні вартості.

Виходячи з цього, колегія вирішила рекомендувати управлінню економічного розвитку і торгівлі РДА спільно із Надвірнянським відділом поліції та управлінням Укртрансбезпеки в області продовжувати роботу над контролем пасажирських перевезень у районі; у договорах зазначати про необхідність інформування організатора про зміну вартості проїзду та чітке її обґрунтування; розмістити у салонах пасажирських транспортних засобів всю передбачену законодавчими актами інформацію та інше.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/04/u-poli-zoru-stan-pozhezhnoji-bezpeky-i-pasazhyrskyh-perevezen/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.