- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Збережімо рідкісні ранньоквітучі види рослин для нащадків

Posted By Модератор On 06.04.2018 @ 11:44 In До відома краян | No Comments

Щороку в Україні проводять кампанію «Первоцвіт». Головна мета щорічної природоохоронної акції – збереження ранньоквітучих, реліктових рослин, занесених до Червоної книги України, та попередження правопорушень у цій сфері.

rdsnb [1]

З метою захисту, відтворення видів рослин, занесених до Червоної книги, ДП «Надвірнянський лісгосп» до кінця травня проводитиме операцію «Первоцвіт-2018». У лісових угіддях, а також у можливих місцях збору ранньоквітучих квітів лісова охорона лісгоспу проводитиме рейди-перевірки із залученням працівників Надвірнянського ВП ГУНП, представників територіальних органів виконавчої влади, інспекторів ДЕІУ в Івано-Франківській області.

Нагадуємо, що за порушення природоохоронного законодавства відповідно до ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 до 510 грн., із конфіскацією незаконно добутого, і на посадових осіб – від 510 до 850 грн., з конфіскацією незаконно добутого.

Згідно із ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – накладення штрафу від 510 до 1700 із конфіскацією червонокнижних рослин чи без такої.

ДП «Надвірнянський лісгосп» закликає небайдужих громадян до збереження рідкісних видів ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги. Будьте свідомими і не знищуйте декоративних дикоростучих рослин лише задля бажання насолодитися їх запахом і красою. Кожен із нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль у житті лісу як природного комплексу і є його невід’ємною частиною. Неможливо відродити зниклі види, які «творились» десятки тисяч років і не людиною, а природою.

ДП «Надвірнянський лісгосп».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/04/zberezhimo-ridkisni-rannokvituchi-vydy-roslyn-dlya-naschadkiv/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/04/rdsnb.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.