- Народна Воля - http://volya.if.ua -

А Ви вже вибрали сімейного лікаря?

Posted By Модератор On 18.05.2018 @ 13:49 In Медицина,Реформи | No Comments

- За станом на 18 травня ц. р.  краяни уклали вже 6852 декларації з вибору сімейного лікаря, - зазначив головний лікар Надвірнянської ЦРЛ  Сергій Ємельянчук.

лікар [1]

А загалом з початку загальнонаціональної кампанії «Лікар для кожної сім`ї», яка впроваджується у рамках реформи первинної ланки медичної допомоги, понад 3,8 мільйона пацієнтів уклали декларації з лікарями первинної ланки – терапевтами, сімейними лікарями та педіатрами.

У системі  E-Health зареєстровано понад 1185 медичних закладів та 20269 лікарів первинної ланки медичної допомоги.

Українці обирають терапевта або сімейного лікаря, педіатра – для дітей. Вибір лікаря відбувається винятково за бажанням пацієнта і не прив’язаний до місця реєстрації громадянина. Обрати лікаря можна у медичному закладі, на якому є позначка «Тут можна обрати свого лікаря». Для укладання декларації потрібно звернутися в медзаклад, де працює обраний громадянином фахівець, та повідомити про бажання укласти з ним декларацію. Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний номер, свідоцтво про народження для дитини. За дітей до 14 років декларацію укладає один із батьків.

Із 1 липня 2018-го за ведення одного пацієнта медичний заклад буде отримувати кошти від Національної служби здоров’я. Із цих коштів медичний заклад повинен оплатити за тепло, електропостачання, а також заробітну плату медичним працівникам, уточнив Сергій Ємельянчук. За пацієнта віком від 18 до 39 років діє базовий тариф, який складає 370 грн., за дітей віком до 5 років діятиме віковий коефіцієнт 4 (1480 грн.); 6-17 років – коефіцієнт 2,2 (814 грн); пацієнтів 40-64 років – коефіцієнт 1,2 (444 грн.); віком від 65 років – коефіцієнт 2 (740 грн).

Усі медичні послуги в межах первинної меддопомоги визначені Порядком надання первинної медичної допомоги та будуть безкоштовними для пацієнта.

Вл. інф.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/05/a-vy-vzhe-vybraly-simejnoho-likarya/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/05/лікар.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.