- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Галина Христан – лауреат премії імені Василя Стефаника

Posted By Модератор On 18.05.2018 @ 13:03 In Культура | No Comments

У неділю, 13 травня, у селі Русів Снятинського району на батьківщині новеліста Василя Стефаника відбулися урочистості з нагоди відзначення 147-ої річниці від дня його народження. У святкуванні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, письменники Прикарпаття, жителі села Русів.

Христан [1]

Представники влади поклали квіти до пам’ятника видатного письменника, а відтак місцеві священнослужителі провели поминальну панахиду на могилі Василя Стефаника та його родини.

Опісля переможцям премії імені Василя Стефаника в галузі літератури, мистецтва, архітектури та журналістики, яка є найвищою в області, вручили почесні відзнаки. Цьогорічним лауреатом премії у номінації «Поезія» стала бібліотекар, голова первинного сільського осередку «Просвіта» імені Тараса Шевченка, лауреат премії імені Марії Підгірянки, член Національної спілки письменників України, автор книг «ПроСвіт» та «Осанна осені» Леся Шмигельська із Рожнятівського району.

Переможцями у номінації «Документальна і науково-критична література (естетика, літературознавство, мистецтвознавство, українознавство, художня публіцистика, критика, мемуаристика)» обрані дочка і батько Оксана Парипа та Петро Парипа (Івано-Франківськ) – журналіст, ведуча програм  на Івано-Франківському обласному телебаченні «Галичина» та заслужений журналіст України, лауреат обласної премії імені Б. Бойка в галузі журналістики, автор книги «Великі українці без масок».

У номінації «Проза» перемогу здобула бібліотекар із Саджавки, член Національної спілки письменників України, лауреат Надвірнянської районної літературної премії імені Надії Попович, автор книги «Отченаш неба» Галина Христан (на світлині). Вітаємо переможців!

За інформацією Івано-Франківської ОДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/05/halyna-hrystan-laureat-premiji-imeni-vasylya-stefanyka/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/05/Христан.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.