- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Надвірнянські ліцеїстки – за здорове майбутнє

Posted By Модератор On 01.06.2018 @ 14:16 In Акцент,Конкурси-Проекти-Форуми | No Comments

«Дівчата Айтішники» – саме під такою назвою вийшов в ефір у травні ц. р. випуск теленовин на каналі 1+1. Що ж конкретно мали вони на увазі під цим заголовком? Це – другий регіональний пітчинг (презентація) світового конкурсу Technovation Challenge 2018, що відбувся у Києві, де дівчата віком від 10 до 18 років демонстрували свої перші розробки в інформаційних технологіях.

Взяли участь двадцять тисяч школярок зі 100 країн світу. Серед них – 29 команд із 37 міст України, зокрема, і дві – із Надвірної, які обійшли 62 команди і потрапили до фіналу. Одна із них «Lyceum Team № 1» у складі учениць 2-го курсу Надвірнянського ліцею Софії Чуревич, Роксолани Савуляк та Валерії Гандзюк та їх наставника-ментора, учителя англійської мови Зеленської ЗОШ І-ІІІ ст. Христини Месеренко у Києві представляли свій мобільний додаток.

Упродовж 12 тижнів учасниці розробляли додаток, який мав на меті вирішення суспільно-важливих проблем громади у сфері екології, здоров’я, інфраструктури, освіти тощо. Назва програми дівчат-ліцеїсток «NicotiNO» означає «скажи «Ні!» нікотину».

Його функція – допомогти людям будь-якого віку позбутися цієї шкідливої звички. Мобільною програмою можуть користуватися і курці, і ті, котрі не палять чи хотіли б почати курити. Щоб запустити цей додаток, користувач спершу повинен пройти анкетування. У цьому мобільному додатку можна прочитати багато корисної інформації про вплив нікотину на курця та його навколишнє оточення, побічні дії і різноманітні захворювання, переглянути цікаві відео, вести свій «щоденник курця» протягом року, який допоможе контролювати свій стан і позбутись цієї шкідливої звички, а також – «онлайн-калькулятор», що підраховуватиме постійні витрати користувача на цигарки. Цікавинкою цієї програми є «онлайн-магазин», яким можна користуватись, незважаючи на те, чи маєте фінансові кошти чи ні. Придбані речі допоможуть позбутися користувачу шкідливої звички, якщо він курить через щоденний стрес.

Дизайн додатку розробляла Роксолана Савуляк. Усі малюнки вона виконала власноруч. Програмуванням і пошуком інформації займалися Софія Чуревич та Валерія Гандзюк. Конкурс проводили англійською мовою, де команда мала можливість повністю зануритись в англомовне середовище.

В останні роки Technovation розвинулася у мережу найкращих і найяскравіших підприємців, коучів та наставників з усього світу, які передають свої навички новому поколінню технічно обізнаних, спраг­лих до знань дівчат, котрі хочуть учитися, спілкуватися і змінювати світ на краще.

Команда дівчат «Lyceum Team № 1» м. Надвірна.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/06/nadvirnyanski-litsejistky-za-zdorove-majbutnje/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.