- Народна Воля - http://volya.if.ua -

«Світ, музика і я»

Posted By Модератор On 22.06.2018 @ 14:47 In Акцент | No Comments

Під таким гаслом із 4 по 12 червня ц. р. у Надвірнянській дитячій музичній школі працював літній дитячий культурно-мистецький табір.

Сім днів, насичених різноманітними подіями, мандрівками, захоплюючою музикою, залишили незабутній слід у серцях і в пам’яті дітей та викладачів. Слова найщирішої подяки від наших дітей, батьків висловлюю організаторам таборового життя – викладачам школи  Манівчук Оксані Михайлівні, Наняк Наталії Ярославівні, Сільчук Олені Олександрівні, Вінтоняк Іванні Михайлівні, Семаненко Антоніні Михайлівні.

фонтан [1]

Кожний день починався віртуальною мандрівкою у різні країни світу. Першого дня – сонячна, багата Італія, яка виплекала такі музичні постаті, як А. Вівальді, Н. Паганіні, Л. Паваротті. Діти «побували» у Венеції, слухали багато хорошої музики. А ще у цей день усі виготовили кольорові паспорти для подорожей, пам’ятні емблеми-медалі, де кожна дитина намалювала  свій логотип.

«Мандрували» ми і Німеччиною та Угорщиною. Велична Австрія наситила юні душі творчістю В. А. Моцарта, Й. Штрауса, Ф. Шуберта, романтична Польща – шедеврами  Ф. Шопена, М. Огінського…

Незабутнє враження справила поїздка у музей підпільної греко-католицької церкви у Фитькові. Велика подяка за змістовну екскурсію отцю Іванові Качанюку.

луців [2]

Зацікавлено загорілись очі дітей, коли вони прийшли на репетицію славетного колективу «Аркан» Сергія Орла і заворожено слухали гру талановитих музикантів під орудою Володимира Остап’юка. Опісля всі відвідали Музей історії Надвірнянщини, зустрілися з Почесним громадянином нашого міста, засновником благодійного культурно-мистецького фонду, видатним бандуристом і співаком, жителем Лондона – Володимиром Луцівим.

Неможливо описати словами ту творчу атмосферу, яка панувала у нас щодня. Це так круто, коли в музично-інтелектуальній естафеті навколо озера у міській зоні відпочинку довелося відповідати на запитання казковим героям у костюмах (це виявилися переодягнені викладачі), а нагорода за правильні відповіді – катання на конику Лейлі і море позитивних емоцій!

Наші діти дуже добре пам’ятають події зі столичного Майдану, криваві розправи над людьми, палаючі барикади. Тому на екскурсії в музеї «Небесної Сотні» в Івано-Франківську вони ставили багато запитань, навіть ділилися власними спогадами і роздумами про цей період новітньої української історії. Екскурсовод пані Світлана показала і розповіла багато цікавого для нас. В обласному центрі ми побували біля могили видатного українського композитора Дениса Січинського, ім’я якого носить музичне училище, вшанували пам’ять юного Героя Романа Гурика і січових стрільців, котрі віддали своє життя за свободу і волю України.

діти [3]

Дуже пізнавальною стала мандрівка – знайомство з рідною музичною школою, проби інструментів (домра, гітара, рояль, бандура, тромбон, баян, валторна), а якими апетитними і цікавими виявилися вироби дітей із соленого тіста. Музична гра «Творча майстерня» організувала команди  подумати і згадати про все, що дізналися нового у музичному таборі, за що кожного учасника нагородили почесним Дипломом.

Фантастичним закриттям культурно-мистецького табору стала віртуальна «мандрівка» рідною музичною Україною, яка завершилася справжнім походом на природу з піснями, забавами, вогнищем і смачнезною козацькою кашею, звареною викладачами з любов’ю, під акомпанемент дитячого сміху, вивчених українських пісень і гарний настрій!

Час роботи табору промайнув, як одна щаслива мить. Найвищою нагородою стали запитання дітей: «А чому завтра вже не треба приходити?», «А на наступний рік працюватиме табір?».

Звичайно діятиме, тому що дітям потрібне щасливе і яскраве дитинство!

Вікторія ВОЗНА,

керівник табору – заступник директора Надвірнянської ДМШ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/06/svit-muzyka-i-ya/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/06/фонтан.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/06/луців.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/06/діти1.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.