- Народна Воля - http://volya.if.ua -

УВАГА! Особливо небезпечна й отруйна рослина – борщівник Сосновського!

Posted By Модератор On 22.06.2018 @ 14:25 In Застереження | No Comments

Борщівник Сосновського – небезпечний та шкідливий вид рослин, який у деяких місцевостях став справжнім екологічним лихом.

Ця рослина несе загрозу життю і здоров’ю людей: під час контакту зі шкірою людини викликає важкі дерматити і хімічні опіки.

бор2 [1]

 

Борщівник легко пристосовується до будь-яких умов і має високу здатність до розмноження. Тому необхідно регулярно проводити заходи щодо його знищення, а саме: скошування молодого борщівника або у період цвітіння двічі на рік, оскільки після першого скошування зазвичай відбувається регенерація та повторне цвітіння. Також цю рослину можна знищувати хімічним методом або використовуючи дизпаливо.

Працівники комунальних служб міста регулярно проводять заходи щодо знищення цієї рослини: на узбіччях доріг, у місцях загального користування, у парках та скверах. У Надвірній борщівник Сосновського особливо розповсюджений у прибережній смузі річки Стримба у мікрорайоні вулиць Рамішвілі, Калнишевського, Багряного, Лугова, Польова, Кобилянської, Гонти, Головацького, Я. Стецько, біля озера в мікрорайоні вулиці Сірика та на окремих приватних ділянках житлового масиву Комунальна-Мельничука.

Основною причиною розповсюдження борщівника є несвоєчасний обробіток земель, які перебувають у приватній власності чи надані у користування на умовах оренди. Заходи щодо знищення борщівника, починаючи з весни і до осені, зобов’язані проводити всі землевласники і користувачі земельних ділянок, на яких розповсюджена рослина. Проте окремі власники земельних ділянок, зокрема, на вул. Рамішвілі та Калнишевського такі, як Романенко В. І., Щетнік С. І., Голинський І. П., Кепещук М. В., Гринішак З. В. та інші неналежно їх утримують і протягом кількох років не косять бур’яни, у т. ч. борщівник Сосновського, що є порушенням «Правил благоустрою і утримання території міст та інших населених пунктів Івано-Франківської області» (пункт 4.1).

Тому в черговий раз звертаюсь до всіх власників і користувачів земельних ділянок, на яких поширений борщівник Сосновського, негайно провести необхідні роботи зі знищення цієї небезпечної рослини. В іншому випадку такі власники земельних ділянок можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 52 і ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Не будьмо байдужими та долучаймось до боротьби з борщівником Сосновського!

Надвірнянський міський голова

Зіновій АНДРІЙОВИЧ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/06/uvaha-osoblyvo-nebezpechna-j-otrujna-roslyna-borschivnyk-sosnovskoho/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/06/бор2.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.