- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Власники нерухомості сплатили більш як 800 тисяч гривень

Posted By Модератор On 22.06.2018 @ 14:13 In Інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області | No Comments

Упродовж пяти місяців цього року платники податку на нерухоме майно перерахували до місцевих бюджетів Надвірнянщини 833,4 тис. грн., що на 201,1 тис. грн., або майже на третину більше, ніж минулого року. Власники квадратних метрів – юридичні особи наповнили місцеві бюджети на 780 тис. грн., а громадяни – 53,4 тис. грн.

У Надвірнянському управління ГУ ДФС в області нагадують, що платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до Центру обслуговування платників податкової інспекції за місцем проживання для проведення звірки даних.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення.

Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим.

Як відомо, платники – фізичні особи у 2018 році сплачуватимуть податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2017  рік за ставками, які застосовувались при розрахунку податку минулого року. До 1 липня 2018 року за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) буде направлено податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку з зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/06/vlasnyky-neruhomosti-splatyly-bilsh-yak-800-tysyach-hryven/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.