- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Делятинську ОТГ у числі трьох Івано-Франківської області визнано спроможною

Posted By Модератор On 20.07.2018 @ 18:53 In Новини | No Comments

Ще три об’єднаних територіальних громади з Івано-Франківської області визнано спроможними. Делятинській, Спаській і Войнилівській ОТГ Кабінет міністрів присвоїв ознаку спроможності, інформує Івано-Франківська ОДА.

11 липня на засіданні Уряду визнано спроможними ще 72 громади, в яких перші вибори відбулися 24 грудня 2017 року та 29 квітня 2018 року, які утворені навколо населених пунктів, визначених перспективними планами формування територій громад областей, як адміністративні центри ОТГ. Зокрема, спроможними визнано: у Вінницькій, Донецькій і Луганській областях – по одній, Київській, Львівській, Кіровоградській, Сумській, Херсонській і Черкаській – по дві, Івано-Франківській, Полтавській, Рівненській і Харківській – по три, у Миколаївській, Тернопільській і Чернігівській – по 4, у Волинській і Чернівецькій – по 5, Дніпропетровській – 6, Запорізькій – 8, Хмельницькій – 9 громад.

«Згоду на добровільне об’єднання і утворення ОТГ ради дають з огляду на те, що об’єднана громада має значні владні переваги та більші фінансові повноваження, ніж окреме село, селище, місто. Створюючи громаду, яка відповідає перспективному плану, схваленому обласною радою, ми на місцевому рівні вважаємо її спроможною. Але крапку в питанні спроможності ставить затвердження перспективного плану постановою Кабінету міністрів України. Даний факт мав місце стосовно Делятинської, Спаської та Войнилівської ОТГ на засіданні уряду 11 липня», – прокоментував директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Панасюк.

Ці три громади, які внесені у перспективний план формування територіальних громад області, відтепер зможуть повноцінно здійснювати свої самоврядні повноваження, а також матимуть можливість добровільного приєднання суміжних рад.

Сьогодні в Україні визнано спроможними вже 653 ОТГ. Тоді як на цей час утворено 753 ОТГ, 48 з яких очікують рішення ЦВК про проведення перших виборів.

Інф.

Івано-Франківської ОДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/07/delyatynsku-oth-u-chysli-troh-ivano-frankivskoji-oblasti-vyznano-spromozhnoyu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.