- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Горяни вимагають ремонту автодороги Надвірна – Бистриця

Posted By Модератор On 06.07.2018 @ 13:00 In Акцент | No Comments

У понеділок, 2 липня, на початку с. Пасічна на дільниці Поле розпочалася безстрокова акція протесту із перекриття автомобільної дороги Надвірна – Бистриця. Протестувальники вимагають негайного ремонту цього автошляху, який перебуває в критичному, а місцями – у непроїзному стані.

Про це йшлося також у депутатському зверненні депутата районної ради Миколи Сенатовича на ХХ сесії районної ради 21 червня ц. р.

Станом на вчора, 5 липня, акція тривала, мітингувальники не створювали жодних перешкод у пересуванні пожежних автомобілів, «швидких» та рейсових автобусів, легкові автомобілі пропускали через кожні дві години, повністю заблокований рух для вантажівок та спецтранспорту, які забезпечують роботу кар’єрів, об`єктів НГВУ «Надвірнанафтогаз» та лісозаготівельників.

У понеділок, 2 липня, відбулася зустріч активістів із керівництвом райдержадміністрації в особі першого заступника і заступника голови РДА Богдана Зеленчука та Ярослава Гундяка, під час якої не вдалося відшукати варіант вирішення цієї ситуації. Як відомо, ремонт цього автошляху запланований на 2018-2020 роки.

У мережі Фейсбук на сторінці «Укрнафта Захід» так прокоментували цю акцію: «Обережно, політика!

Найбільшої шкоди це поки що завдає колективу НГВУ «Надвірнанафтогаз». Нафтовики не мають доїзду до ТХУ «Пасічна» та до виробничих об’єктів, розташованих на Довбушансько-Бистрицькому родовищі і частково на Битків-Бабченському родовищі.

Із 4 липня вимушено вийшли у простій 3 бригади цеху капітального та підземного ремонту свердловин (ЦК та ПРС), які проводили ремонти свердловин даного напрямку. Це означає, що 44 робітники віднині отримуватимуть тільки половину належного заробітку. Внаслідок зірваних підземних ремонтів свердловин Довбушансько-Бистрицького та Битків-Бабченського родовищ НГВУ щодня недоотримує від 2,5 тонн нафти та 1500 м куб. нафтового газу. Окрім того припинені підготовчі роботи до проведення дороговартісної (близько 3,5 млн. грн.) операції потужного гідравлічного розриву пласта (ПГРП) на свердловині № 9 Довбушанка. Це переносить на невизначений термін проведення самої операції ПГРП, а, отже, відповідно й отримання ефекту від неї. Втрати видобутку та зменшення фонду оплати праці НГВУ виллється у недоотриманні рентних платежів, податків і нарахувань (ПДФО, ЄСВ) місцевими бюджетами.

Хоча мотиви людей, яким накипіло, можна зрозуміти, однак поки виходить, що від дій пасічнянців найбільше страждають прості робітники-нафтовики, промисловість та самі ж громади. А на виграш від всього цього та додаткові бали під час виборів, очевидно, розраховують політичні сили, які ініціювали та підтримують дану акцію».

Ця проблема перебуває на контролі у райдержадміністрації. Про можливі варіанти вирішення повідомимо у наступному числі газети, на офіційному сайті «Народної Волі» та на нашій сторінці у мережі Фейсбук.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/07/horyany-vymahayut-remontu-avtodorohy-nadvirna-bystrytsya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.