- Народна Воля - http://volya.if.ua -

І активний відпочинок, і духовні науки

Posted By Модератор On 06.07.2018 @ 12:51 In Духовність | No Comments

Літо наближається до своєї «золотої» середини і відпочинково-оздоровчий період – якраз у розпалі.

Захоплюючими і незабутніми цьогорічні канікули стали для юних гвіздчан, які відпочивали у християнському таборі «Діти світла» при храмі УГКЦ Преображення Господнього, уже не вперше організованому з ініціативи і благословення о. Івана Гедзика.

гвізд [1]

Весело, корисно, чудово, а головне – з Богом. Так коротко священик охарактеризував червневі вакації дітей. – Адже, окрім духовних практик (молитва, літургія, вервиця, духовні пісні) знайшлося місце і для дозвілля, – розповідає о. Іван. – Конкурси, читання історії рідного краю і церкви, похід у гори, спортивні змагання, уроки виживання, цікаві ігри та екскурсії у поєднанні з духовністю допомагали дітям зрозуміти, що створений світ – дар людині від Бога, нашого Творця, який потрібно любити і берегти.

Учасники табору молилися за батьків, друзів, наставників-учителів і всіх людей доброї волі. І Господь був дуже добрим для нас, благословляючи нам добру погоду, каже о. Іван Гедзик, висловлюючи від себе та юних жителів Гвозда слова вдячності за сприяння у проведенні табору батькам, небайдужим краянам та відділу молоді і спорту райдержадміністрації.

Мар`яна Ткачук, головний спеціаліст відділу молоді і спорту РДА, у коментарі «Народній Волі» зазначила, що у нашому районі за підтримки районної ради та райдерж­адміністрації проходять відпочинкові дитячі таборування, які фінансують за кошти районного бюджету. У Максимці, приміром, у християнському таборі «Живий промінь» при церкві Покрови Пресвятої Богородиці відпочивали тридцять діток горян. Із другої декади минулого місяця розпочав свою роботу двотижневий літній молодіжний християнський табір із денним перебуванням дітей «Веселі канікули з Богом» БФ «Карітас» у Надвірній.

На базі ДЮСШ відділу освіти РДА організовано спортивно-відпочинковий табір «Старт», а також «Сатурн» – на базі СДЮСШ ОР ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття». Діти відвідували навчально-тренувальні заняття та активно відпочивали. А відкрили таборове літо у районі пластуни Білих Ослав при школі «Мандруємо ріднокраєм». У серпні планує зорганізувати відпочинковий табір для дітей о. Роман Григораш, керівник товариства Божої любові «Агапе». А, отже, змістовний та радісний відпочинок очікує і на тих дітлахів, які ще не встигли вдосталь насолодитися літньою порою.

Леся ДУТЧАК «Народна Воля»


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/07/i-aktyvnyj-vidpochynok-i-duhovni-nauky/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/07/гвізд.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.