- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Майже 403 мільйони гривень – на зарплати бюджетникам Прикарпаття

Posted By Модератор On 06.07.2018 @ 12:58 In Депутати за роботою | No Comments

Один із лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат України Юрій Дерев’янко звернувся із запитом до Кабінету міністрів, в якому просить забезпечити своєчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ Івано-Франківської області.

Нардепу стало відомо про напружену ситуацію із забезпеченням  видатками на виплату зарплати бюджетникам нашої області, зокрема тих, яких фінансуюють за рахунок коштів медичної субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам.

«Для збалансування показників місцевих бюджетів та підвищення рівня їх фінансової забезпеченості органи виконавчої влади та місцевого самоврядування Івано-Франківської області вживають вичерпних заходів, спрямованих на забезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати зарплати працівникам бюджетних установ», – зазначив Дерев’янко.

Він повідомив, що за станом на 1 червня 2018 р. додатково на вказану мету спрямовано 67 млн. грн. за рахунок власних ресурсів місцевих бюджетів різних рівнів.

«Проте і на сьогоднішні проблеми із своєчасною виплатою зарплати існують у 25 із 44 місцевих бюджетів Івано-Франківської області, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом», – підкреслив політик.

Тому Дерев’янко просить уряд вжити заходів щодо збільшення ресурсу місцевим бюджетам Прикарпаття з державного бюджету на 402,8 млн. грн. для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, у т. ч. тих, яких фінансуюють за рахунок коштів медичної субвенції із державного бюджету – 195,2 млн. грн. Підтримує такий запит Юрія Дерев’янка і депутат Надвірнянської районної ради від фракції «ВОЛЯ», партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Тетяна Пришляк:

«Ми стурбовані станом невиплати зарплат бюджетникам. Неодноразово у районній раді порушували це питання,  звертались також до Уряду і Президента. Незабезпеченість на оплату праці медикам ще у березні цього року становила 16858,2 тис. грн., загалом – 26698,2. Тоді Надвірнянська районна рада прийняла звернення до вищого керівництва держави з вимогою вирішити ситуацію», – розповіла Тетяна Пришляк.

Нагадаємо, 23 березня ц. р. Юрій Дерев’янко вже звертався до Кабміну із запитом, в якому просив збільшити на 485,2 млн. грн. видатки із держбюджету для Івано-Франківської області на забезпечення своєчасної виплати зарплати працівникам бюджетних установ.

Відзначимо, що звернення до Уряду з вимогою вирішити складну ситуацію із виплатою зарплат на Прикарпатті прийняла також Івано-Франківська обласна рада на минулій сесії 22 червня. Депутати просять виділити 402,8 млн. грн. для забезпечення заробітної плати бюджетникам, інформує прес-служба Івано-Франківської обласної організації партії РНС.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/07/majzhe-403-miljony-hryven-na-zarplaty-byudzhetnykam-prykarpattya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.