- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Святкування 777-ої річниці Ланчина

Posted By Модератор On 20.07.2018 @ 18:39 In Новини | No Comments

12 липня – свято Петра і Павла. Щороку в цей день ланчинці відзначають День селища. Цьогоріч святкували 777-му річницю від першої згадки про Ланчин. Із цієї нагоди організовано насичену програму свята. Зранку у двох храмах відбулося Богослужіння. З ініціативи Ланчинського селищного голови ОТГ Володимира Поповича проведено парад «роверів», як акцію «За чисте довкілля та за здоровий спосіб життя». Участь у велозагоні взяли керівництво і працівники селищної ради, активні жителі селища та працівники Ланчинської міської бібліотеки для дорослих.

Грамотами і подарунками нагороджені найстарший та наймолодші учасники параду «роверів».

Урочиста частина «В моє село вертають всі дороги» відбулася біля приміщення Народного дому. Його організувала і провела Ланчинська міська бібліотека для дорослих за сценарієм, який підготувала завідувач міської бібліотеки для дорослих Марія Попович. Ведучі дійства – Любов Дутчак, провідний працівник бібліотеки для дорослих, та Андрій Микитин, начальник відділу освіти, сім’ї та молоді ОТГ, відкрили свято привітанням усіх присутніх та побажанням щастя і добра.

на-сцені [1]

Концертна програма насичена талановитими і харазматичними співачками і співаками, танцювальними колективами.

– Справжня гордість села – його працьовиті люди, – такими словами розпочав свій виступ селищний голова Володимир Попович. Він розповів про успіхи у житті селища, про здобутки, які отримали односельці, а також назвав тих, котрі роблять великий внесок у розбудову селища. Грамоти та премії вручили за зайняте перше місце у чемпіонаті першості кубка району гравцям ФК «Ланчин», а також художнику Я. Оленюку, В. Андрушку, Ю. Голіней. Добрі слова і повагу селищний голова висловив учасникам АТО та вшанував пам’ять Небесної Сотні, зокрема, ланчинця Василя Шеремети.

Розпочалося незвичне дійство для любителів гри у шашки – сеанс безперервної й одночасної гри. Його проводили майстри спорту із шашок – Роман Залуцький та Олександр Коваль. Хлопці показали майстер-клас, розповіли дорослим та дітям принципи і правила гри у шашки.

танець [2]

Шанувальників творчості місцевої поетеси Марії Яновської чекав теж несподіваний сюрприз. Звучали її поезії про Ланчин та виконання двох нових пісень «Столиця дитинства» і «Два береги в ріки», які залишились у душах кожного ланчинця. Особливо відзначились своїм феєричним флешмобом «Ми – молодь України» учасники Молодіжної ради Ланчинської ОТГ.

Односельчанам та гостям подарували видовищну вечірню концертну програму. Тепло зустріли жителі Ланчина гостей із сусідньої Делятинської ОТГ – Зарічанський самодіяльний гурт «Червона калина», який зачарував своїм співом.

Своїм виступом вразили до сліз і місцевий дует «Галичанка» у складі Ірини Яремин та Світлани Небелюк, ансамбль «Сонет» і молода співачка Андріана Романюк.

Учасники свята оглянули виставку картин місцевих майстрів пензля та художнього слова. Урочистості завершились піснею «Українська родина», яку заспівали усі присутні святкової імпрези, та дискотекою під відкритим небом.

В організації свята селища участь взяли Ланчинська селищна рада ОТГ, Народний дім, музична школа і міська бібліотека для дарослих.

Любов ДУТЧАК,

провідний бібліотекар

Ланчинської міської

бібліотеки для дорослих.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/07/svyatkuvannya-777-oji-richnytsi-lanchyna/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/07/на-сцені1.png

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/07/танець.png

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.