- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Унікальний винахід уродженця Надвірної

Posted By Модератор On 27.07.2018 @ 13:09 In Акцент | No Comments

Андрій Карп’юк разом із командою розробив чудо-прилад для харчової безпеки. Винахідник народився у Надвірній, нині живе у Києві. Він увійшов до рейтингу New Europe – 100 новаторів за версією Financial Times. А туди потрапили лише сім людей з України.

надвірнян [1]

Нині працює над виведенням унікального тестера для загального вжитку. Нещодавно український винахід для тестування якості продуктів випередив сотні інших проектів з усього світу і потрапив на Kickstart Accelerator до Швейцарії. Це найбільша в Європі програма для стартапів. Понад 1500 проектів із 86 країн світу конкурували за те, щоби потрапити у програму цього акселератора. По food-вертикалі (проекти, пов’язані з продуктами харчування) участь на початку брали 300 проектів. Та врешті відібрали лише 30. Аграрний стартап BIOsens – єдиний з України – опинився серед обраних, інформує АТ «Прикарпаттяобленерго».

У компанії вирішили реалізувати рішення, яке б дозволяло швидко перевіряти продукти на мікотоксини (речовини, які виробляють плісняві грибки та містять у 25% продуктах) навіть у польових умовах – тобто створити справжню мобільну лабораторію.

Користуватися приладом BIOsens дуже просто: достатньо нанести краплю рідини з продукту на тест-смужку, вставити у гаджет і за деякий час побачити результат (вид токсину, норму та фактичне значення) у додатку. Основ­на конкурентна перевага рішення – швидкість та автономність. Експрес-аналіз триває усього 15 хвилин, а сам гаджет працює від звичайних батарейок, повідомляє сайт «Місто».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/07/unikalnyj-vynahid-urodzhentsya-nadvirnoji/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/07/надвірнян.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.