- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Оновили найбільший у Надвірнянщині кам`яний тризуб

Posted By Модератор On 31.08.2018 @ 14:57 In Акцент,Суспільство | No Comments

10-метровий кам’яний тризуб, який виклали у 2015 році з каменю на горі Пецига, що на межі селища Битків і села Пнів, оновили активісти партії «РУХ НОВИХ СИЛ». Напередодні Дня Незалежності вони покосили навколо тризуба траву, викорчували кущі та пофарбували каміння. Тепер державний символ можна побачити навіть із навколишніх сіл.

«Ми чотири роки тому допомагали облаштовувати тризуб у селі Остриня, що в Тлумацькому районі. Тоді в Андрія Гунди, який тепер є депутатом Надвірнянської районної ради, зародилася ідея викласти тризуб на межі Пньова і Биткова». І вже у 2015-му зібрали охочих та реалізували цю ідею.

«Цьогоріч ми знову зібралися, аби оновити тризуб. Уже кілька років цей державний символ зустрічає та проводжає битківчан і гостей гірського селища, підносить їхній патріотичний дух. Біля нього охоче зупиняються люди, аби сфотографуватися. У ньому увіковічнена пам’ять про ті покоління українських патріотів, які поклали життя на вівтар незалежності і волі нашої нації», розповідає помічник народного депутата України Юрія Дерев’янка Ольга Ганиш, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ».


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/08/onovyly-najbilshyj-u-nadvirnyanschyni-kamyanyj-tryzub/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.