- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Допомога в налагодженні енергетичного менеджменту

Posted By Модератор On 14.09.2018 @ 11:25 In Новини | No Comments

Делятинська і Тлумацька об’єднані територіальні громади Івано-Франківщини стали переможцями відбору нової пілотної ініціативи програми «U-LEAD з Європою» – «Підтримка енергетичного мене­джменту в об’єднаних громадах», що реалізується спільно з проектом GIZ «Енергоефективність у громадах II».

У числі 30-ти ОТГ зі всієї України вони отримають технічну підтримку у створенні інтегрованих систем енергетичного менеджменту, включаючи плани дій сталого розвитку енергетики та клімату (SECAP). Ініціатива стартувала 6 вересня 2018 р. у Києві, її заходи триватимуть до жовтня 2019 р.

Куратори ініціативи Йоганес Баур (Представництво Європейського Союзу в Україні), Саша Кун («U-LEAD з Європою») та Грегор Брьомлінг (проект GIZ «Енергоефективність у громадах II») підкреслюють, що в умовах зростання цін на енергоносії місцеві органи влади стикаються з надзвичайними бюджетними обмеженнями, що залишає мало місця для вкрай необхідних інвестицій у державні послуги та інфраструктуру. За сприяння центрів розвитку місцевого самоврядування найкращі практики, інструменти та матеріали поширюватимуться, щоб ними скористалися місцеві органи влади в усій Україні.

«Це прямий шлях до раціонального використання ресурсів, а значить розумної економії, насамперед, бюджетних коштів, що витрачаються на енергоносії», – зазначає директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк.

Інф. Івано-Франківської ОДА.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/09/dopomoha-v-nalahodzhenni-enerhetychnoho-menedzhmentu/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.