- Народна Воля - http://volya.if.ua -

ДОРОГА НАДВІРНЯНСЬКА ГРОМАДО!

Posted By Модератор On 07.09.2018 @ 12:07 In Акцент,Свята | No Comments

Де гори високі і клекіт лелек,

Де небо синіше за сині моря,

Там квітне розмаєм на крилах смерек

Під лагідним сонцем Надвірна моя.

(Нестор Чир)

У кожного в житті буває багато свят, як особистих, так і загальнодержавних, але є свято, яке посідає окреме найшанованіше місце у наших серцях і є особливим для всіх нас – це День народження рідного міста!

Андрійович [1]

Цього року наше місто відзначає свою 429-у річницю першої письмової згадки. Один із найкрасивіших куточків Прикарпаття, особливий для тих, котрі тут народилися і проживають; чия батьківська земля в іншому куточку світу, але теперішнє нерозривно пов’язане з ним; незабутній для тих, котрі тут колись жили, працювали або навчалися, приїздили у гості чи були проїздом – найрідніше місто на землі. Наповнена гучними переливами дзвінкоголосої з гірськими витоками Бистриці, овіяна неповторною красою Карпатських гір, осяяна величчю храмів і соборів, серед зачарованих пам’яток архітектури, оповитих легендами минувшини, з неповторним етнічним колоритом, самобутньою культурою, збереженими народними звичаями і традиціями – мальовнича й загадкова Надвірна. Це місто, яке несе у собі відгомін минулого, сторінки історії якого оповиті героїчним духом жертовності та звитяги, уславлене у подвигах Героїв ОУН-УПА Мирона і Марти Свідруків, прославлене у творах Ірини Яцури та Нестора Чира, оспіване в мелодіях Сергія Орла і Петра Терпелюка.

Надвірна багата не лише своєю чарівною природою, славною і героїчною історією, а й талановитими людьми у минулому і сучасному. Наша Надвірнянська земля подарувала Україні і світові не одну визначну постать, котрі прославили своє рідне місто далеко за межами нашої держави. Надвірнянці завжди залишалися відданими національній ідеї, вірними церкві, Україні та її народу, виховавши не одне покоління патріотів, залишили нам унікальну і безцінну спадщину та великі духовні надбання. У надвірнянських домівках повсякчас звучала українська мова, лунала українська пісня, вшановували християнські звичаї та дотримувались народних традицій. Наші попередники зуміли гідно виховати покоління справжніх патріотів – Героїв сьогодення і залишити у спадок те невичерпне духовне джерело, з якого нині маємо змогу черпати сили і натхнення для творення свого майбутнього.

Я вдячний усім, котрі жили і працювали до нас на цій землі, котрі залишили після себе велику духовну спадщину, могутній економічний потенціал, котрі щоденними трудовими звершеннями творили історію Надвірної.

У цей день кожен відчуває себе частиною великої Надвірнянської родини, коли, об’єднавшись у любові до нашої малої Батьківщини, продовжує примножувати славу рідного міста. Всі досягнення, надбання та здобутки, якими багате наше місто, складаються з щоденної наполегливої праці, досвіду, знань і талантів усіх жителів у різних сферах життєдіяльності. Зокрема, найтепліші слова подяки засилаю духовенству, волонтерам, добровольцям і військовослужбовцям, медикам, освітянам, діячам культури, журналістам, працівникам комунальних служб, підприємств та установ, підприємцям, громадським діячам, депутатам і всім надвірнянцям, адже Ви є найбільшою гордістю та багатством міста. Висловлюю вдячність і покладаю велику надію на молоде покоління нашого міста, яке у майбутньому визначатиме його долю.

Також мої найкращі вітання і побажання линуть до працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості з нагоди їх професійного свята, яке відзначають того ж дня, коли і День міста, у другу неділю вересня. І невипадково, адже Надвірна – місто нафтовиків, які, незважаючи на нелегкий для галузі нафтовидобування та нафтопереробки час, своєю клопіткою щоденною працею вкладають свій вагомий внесок не лише у розвиток свого міста, а й усього Прикарпатського краю.

Шановні надвірнянці!

Від імені депутатського корпусу, виконавчого комітету та колективу міської ради і від мене особисто прийміть найщиріші вітання з нагоди свята – Дня народження рідної Надвірної!

Хай живе, зростає й процвітає наше улюблене місто!

Щиро бажаю, щоб у кожній надвірнянській родині панували достаток, добро і злагода, у нашому народі – порозуміння і єдність, а на багатостраждальній українській землі – мир та спокій. З любов’ю у серцях до своєї малої Батьківщини гуртуймося у велику єдину родину в щоденній праці і молитві, у спільному прагненні творити гідне й успішне майбутнє нашої славної Надвірної задля нових звершень, нових здобутків на благо всієї міської громади й українського народу!

Із Днем народження Тебе, завжди квітуча, вічно молода і неповторно красива Надвірно!

СЛАВА РІДНІЙ НАДВІРНІЙ! СЛАВА УКРАЇНІ!

Зі щирістю і повагою

Надвірнянський міський голова

Зіновій АНДРІЙОВИЧ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/09/doroha-nadvirnyanska-hromado-6/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/09/Андрійович.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.