- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У Надвірній з’явиться ФМ-радіо

Posted By Модератор On 28.09.2018 @ 12:58 In Акцент,Новини | No Comments

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення України надала ТРК «Надвірна» ліцензію на створення ФМ-радіо.

Разом із директором Богданом Климковецьким відстоювала місцевого мовника на отримання частоти у діапазоні 107,3 FM як делегований представник ради засновників ТРК «Надвірна» – Надвірнянської районної і міської рад – депутат районної ради від фракції «ВОЛЯ» партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Тетяна Пришляк.

Вона зазначила, що ТРК «Надвірна» працює у місцевому інформаційному просторі вже 27 років, а в ФМ-діапазоні Надвірна досі не мала жодного мовника.

«Ми відстоювали інтереси нашої ТРК, яка має технічні можливості, відповідний штат і чітко розроблену концепцію по радіомовленню. Окрім того, це єдиний в області ЗМІ, який зберіг мовлення і в проводовій мережі. Також важливо враховувати особливості природного рельєфу нашого району, де повне його покриття якісним сигналом забезпечити важко. Встановлення передавача на ретрансляторній вишці у селі Стримба дасть можливість транслювати радіопрограми у радіусі 10 км», – каже Тетяна Пришляк.

На майбутнє мовник обіцяє встановити ще й ретранслятори, щоб транслювати своє мовлення у найвіддаленіші куточки Надвірнянщини. Дуже важливо мати саме місцевого мовника, такою є і стратегія Нацради. Це є виготовлення місцевого контенту і місцевих новин. ФМ-радіо працюватиме ще й як система оповіщення, яка зараз є паралізованою, бо проводового радіо у краян практично не залишилося.

За отримання ліцензії з ТРК «Надвірна» змагалися «Львівська хвиля» і «Гуцульське радіо», однак Нацрада надала перевагу місцевому мовникові.

«Ми є єдиним місцевим мовником у Надвірнянському районі, тому ФМ-радіо – це суттєва допомога для місцевих жителів.

Ми не плануємо нічого ретранслювати, а створювати 24 години мовлення власного продукту. 100% звучатиме українська мова. Сьогодні у нас є 12 творчих працівників. Підтримка засновників каналу в цьому плані є», – зазначив директор ТРК «Надвірна» Богдан Климковецький.

«Я вітаю колектив ТРК «Надвірна», з яким пропрацювала майже 18 років, засновників і всіх краян з отриманням ліцензії і з тим, що у нас, нарешті, буде ФМ-радіо.

Тут з’являться надвірнянські новини та якісна українська музика, які з часом можна буде почути у всіх куточках Надвірнянщини», – підсумувала Тетяна Пришляк, інформує прес-служба партії РНС.

Від редакції. Як поінформував директор ТРК «Надвірна» Богдан Климковецький, приємно, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення України надала перевагу очолюваній ним нашій місцевій телерадіокомпанії. Цей проект малопотужний, бо потужність передавача у селі Стримба складає 30 Вт. Тому там, де буде відсутнє покриття (можливо, у гірській місцевості), доставлятимуть малопотужні передавачі, щоб покрити сигналом усю територію району.

Водночас забезпечення ефірного мовлення протягом 24-х годин на добу неможливе без розширення штату працівників та модернізації обладнання. Зараз ТРК «Надвірна» перебуває в очікуванні позитивних змін. До речі, у компанії думають і над назвою радіо – FM.

Богдан Климковецький від імені колективу ТРК «Надвірна» щиро вдячний засновникам та небайдужим краянам, котрі реально і по-діловому підтримали ідею та справу щодо надання ліцензії на створення ФМ-радіо у Надвірній.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/09/u-nadvirnij-zyavytsya-fm-radio/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.