- Народна Воля - http://volya.if.ua -

У пісні славили Творця

Posted By Модератор On 07.09.2018 @ 11:23 In Фестивальне | No Comments

Духовна пісня несе людям Слово Боже у його найкращому пісенному та музичному проявах, а пошанування і сповідування християнських цінностей дає українцям віру, яка допоможе зупинити ворога та розбудувати незалежну і духовно міцну Україну.

ланчин [1]

З нагоди відзначення 27-ї річниці Незалежності України, за ініціативи Ланчинського селищного голови ОТГ Володимира Поповича, 26 серпня у Народному домі селища провели перший фестиваль духовної пісні за участі церковних хорів.

Захід традиційно розпочали виконанням Державного Гімну України. Настоятель храму Чуда Святого Архістратига Михаїла отець Тарас Щербатюк звернувся зі словами подяки до організаторів фестивалю за те, що вони своєю працею пропагують духовне слово серед населення й особливо молоді. Він побажав присутнім отримати часточку тепла від духовної пісні.

ланч [2]

Селищний голова Володимир Попович привітав учасників і гостей фестивалю та подякував усім, котрі долучилися до проведення цього дійства.

– Сьогодні ми усі зібралися тут, щоб славити українців, щоб славити Бога та всіх тих, котрі віддали свої життя заради нашої держави, – зазначив очільник громади.

На сцені хори духовної пісні змінювали один одного, наповнюючи душі присутніх гарним настроєм. Лунали і чудові вірші: «Аve, Маріє!» у виконанні Марії Іваночко, «Люблю я свою Україну» – Любові Дутчак, Надії Кметюк «Україні» у декламуванні Ганни Дем’янчук та «Моя Україно» – Олесі Іваночко. Вокальний дует Ірини Яремин та Світлани Небелюк піснею «Коли на волю проситься сльоза» розворушив глядачів до глибини душі.

голова-ланчин [3]

У фестивалі брали участь хорові колективи церков: Архістратига Михаїла та Зіслання Святого Духа смт. Ланчин; Положення пояса Пречистої Діви Марії і святих Володимира і Ольги с. Добротів; Різдва Пресятої Богородиці с. Красна. Завершилося дійство спільним виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний».

Фестиваль духовної пісні провели з метою відродження і розвитку української музичної хорової культури, сприяння і збереження духовної спадщини України, а ще – популяризації кращих хорів духовної музики, хорового мистецтва Ланчинської громади.

Сподіваємося, що слова духовної пісні об’єднали жителів Ланчинської об`єднаної територіальної громади й змусили битися їхні серця в унісон разом із виконавцями. Маємо надію зібрати ще більше церковних хорів на другому фестивалі духовної пісні уже наступного року.

 За інформацією

Ланчинської селищної ради ОТГ.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/09/u-pisni-slavyly-tvortsya/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/09/ланчин.jpg

[2] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/09/ланч.jpg

[3] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/09/голова-ланчин.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.