- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Християнська благодійність у Лісній Тарновиці

Posted By Модератор On 05.10.2018 @ 12:31 In Благодійність | No Comments

Три дні у Лісній Тарновиці Міжнародна благодійна організація «Надія в дії» проводила медичне обстеження жителів у рамках проекту «Християнська мобільна медична клініка». Ініціатором доброчинної акції став уродженець Лісної Тарновиці, учасник Помаранчевої революції, який нині проживає у США. Він побажав, щоб його прізвище на афішували.

Медична-клініка [1]Ця організація створена у місті Оклахома, штат Оклахома, США. Мобільна клініка на колесах прибула до села 19 вересня. Медики обстежували жителів села, у т. ч. і дітей, реєстрували і видавали запрошення на обстеження на певний час.

На сучасних рентгенівських апаратах і апаратах ультразвукової діагностики проводили обстеження кваліфіковані лікарі. Серед них 4 лікарі-волонтери із США. Аналізи проводили в експрес-лабораторії. Протягом благодійного обстеження ліснотарнівчани мали можливість отримати консультації: терапевта, сімейного лікаря, педіатра, гінеколога, хірурга, травматолога, офтальмолога, стоматолога, вертебролога, отоларинголога та психолога. Також працював офтальмологічний кабінет, де пацієнтам вимірювали внутрішньо-очний тиск, перевіряли гостроту зору і підбирали окуляри, які вони отримували у подарунок. Після обстеження пацієнт отримував рекомендації лікаря і при необхідності безкоштовні ліки.

Завдяки мамографу лікарі провели мамографію, що допомагає вчасно виявити рак молочної залози.

За час благодійної акції обстежено майже 320 жителів. Ціль «Християнської мобільної медичної клініки» – зменшити людські страждання і підвищити духовний рівень громади України.

Надвірнянська центральна райлікарня щиро подякувала християнській організації за доброчинні дії.

Ігор АНДРУНЯК,

член Національної спілки

краєзнавців України.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/10/hrystyyanska-blahodijnist-u-lisnij-tarnovytsi/

URLs in this post:

[1] Image: http://volya.if.ua/wp-content/uploads/2018/10/Медична-клініка.jpg

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.