- Народна Воля - http://volya.if.ua -

На виїзному засіданні 24-ої сесії обласної ради депутати аналізуватимуть стан розвитку освіти в умовах децентралізації

Posted By Модератор On 19.10.2018 @ 11:58 In В обласній раді | No Comments

Чергове засідання 24-ої сесії обласної ради відбудеться у Коломийському районі і буде присвячене питанням розвитку освіти в умовах децентралізації. «Ми виїжджаємо в Коломийський район, адже там можемо ознайомитися з роботою закладів освіти різних типів – професійно-технічної, загальної середньої школи, інтернатні заклади. Ми будемо аналізувати, як функціонує освіта в умовах реформування», – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

На розгляд депутатського корпусу президія обласної ради рекомендувала 14 проектів рішень. Серед ключових питань – функціонування загальної середньої освіти області та реалізація концепції Нової української школи, шляхи розвитку професійно-технічної освіти й коледжів Прикарпаття, стан і перспективи розвитку позашкільної освіти в умовах децентралізації, реформування системи освітніх інтернатних закладів в умовах Національної стратегії деінституалізації.

Окрім освітніх питань, до проекту порядку денного включені проекти рішень, які потребують невідкладного розгляду. Вони стосуються внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік, погодження надання у користування ділянок надр та внесення змін до рішення обласної ради «Про затвердження Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Івано-Франківської обласної ради й Антикорупційної програми Івано-Франківської обласної ради на 2018 рік».

На виїзному засіданні 24-ої сесії обласної ради планують розглянути звернення до Президента України щодо невідкладного розгляду питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця антитерористичної операції Концелідзе Мераба Мурадовича, звернення до Верховної Ради України та Кабінету міністрів України щодо співфінансування із державного бюджету проектів-переможців Програм прикордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства 2014-2020 років, питання про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ області.

Виїзне засідання 24-ої сесії обласної ради відбудеться 19 жовтня ц. р. на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Отинійський професійний ліцей енергетичних технологій», Нижньовербіжської ЗОШ І-ІІІ ст. Нижньовербіжської сільської ради ОТГ та Печеніжинської спеціальної школи-інтернату Івано-Франківської обласної ради, інформує прес-служба обласної ради.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/10/na-vyjiznomu-zasidanni-24-oji-sesiji-oblasnoji-rady-deputaty-analizuvatymut-stan-rozvytku-osvity-v-umovah-detsentralizatsiji/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.