- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Олег ЛЯШКО: «Потрібно захистити людей від грабіжницьких тарифів»

Posted By Модератор On 26.10.2018 @ 11:42 In Політика | No Comments

31 жовтня у Києві відбудеться велика акція протесту проти підвищення комунальних тарифів. Її лідер Олег Ляшко закликав усіх політиків, профспілки та громадських активістів захистити інтереси людей.

Із 1 листопада газ для побутових споживачів подорожчає на чверть. Таке рішення на своєму екстреному засіданні днями ухвалив Кабмін. Це означає, що у новому опалювальному сезоні українці платитимуть за 1 кубометр блакитного палива 8,55 грн. замість звичних 6,96 грн. Додаткові 1 грн. 60 коп. відіб’ються також у платіжках на опалення та гарячу воду, які теж подорожчають на 17-18%, кажуть експерти.

Прем’єр Володимир Гройсман пояснив, що пішов на цей вимушений крок, бо потрібно брати черговий кредит у МВФ. Мовляв, не піднімемо комунальні тарифи – МВФ грошей не дасть.

Словам очільника Уряду не вірить лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Він розкритикував Гройсмана, який, за словами головного радикала, «штовхає українців у рабство МВФ» замість того, щоб дбати про розвиток власного газовидобутку та енергомодернізацію комунального господарства.

«Влада перекладає свою нездатність реформувати енергетичний сектор, збільшувати видобуток власного газу, модернізувати ЖКГ на плечі українців, піднімаючи ціни на газ. Мотивують це необхідністю взяти кредит. Людям треба не кредити, а робота і зарплата! Саме тому наша команда провела засідання Політради партії і оголошує підготовку до проведення всеукраїнської акції протесту проти грабіжницької політики влади та підвищення цін на газ і комуналку», – зазначив Ляшко.

Він закликав усі політичні сили забути про розбіжності та зосередитися на головному – захисті людей. З цією метою 31 жовтня о 10:00 ранку під будівлею Уряду розпочнеться мітинг проти зростання тарифів.

Головні вимоги мітингарів оприлюднив Олег Ляшко. Він вимагає від чиновників, по-перше, провести позачергове засідання парламенту за участі президента, прем’єр-міністра, голів «Нафтогазу» і НКРЕКП з повним звітом щодо ситуації на ринку газу. По-друге, накласти мораторій на зростання комунальних тарифів і скасувати рішення Уряду від 19 жовтня про підвищення ціни на газ для побутових споживачів на 23,5%. По-третє, збільшити мінімальну зарплату і пенсію до 6 тис. грн. та 3,5 тис. грн. відповідно. По-четверте, негайно запровадити план Радикальної партії зі зниження тарифів – інвестувати у видобуток вітчизняного газу та провести масштабну енергомодернізацію комунального господарства: за рахунок державного бюджету відремонтувати котельні, встановити індивідуальні лічильники газу, провести утеплення житлових будинків, шкіл, лікарень і дитячих садків. По-п’яте, скасувати рішення Уряду від 27 квітня, яке обмежує право 3 млн. українців на отримання субсидій, та повернути соціальну норму споживання газу 400 кубометрів на місяць.

Реальна ціна 1 кубометра газу має бути вдвічі нижчою, ніж зараз, – 3-3,5 грн., вважає Олег Ляшко. І пояснює, що собівартість видобутку українського газу – 1,5-2 тис. грн. за 1 тис. кубів. Якщо до неї додати рентабельність і транспортні витрати, то максимальна ціна вийде 3-3,5 тис. грн. за 1 тис. кубів. А Уряд каже українцям платити 8550 грн.

«Підвищення ціни на газ для громадян (а ще раніше і для промисловості) – це вічна бідність, деіндустріалізація і сировинна залежність. Щоб не виконувати драконівські вимоги МВФ – треба міняти Президента, і владу, і економічну політику», – підсумував Олег Ляшко та закликав приєднатися до протесту всі політичні сили, яким не байдужа доля України.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/10/oleh-lyashko-potribno-zahystyty-lyudej-vid-hrabizhnytskyh-taryfiv/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.