- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Президент відкрив Залу пам`яті захисників України

Posted By Модератор On 19.10.2018 @ 12:02 In Державність | No Comments

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяли участь у церемонії відкриття Зали пам’яті на території Міністерства оборони України. Вона створена на вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок упродовж 1992-2018 років.

«Сьогодні ми з вами започатковуємо нову традицію – новий ритуал поминання українських героїв, які віддали своє життя для того, щоб жив український народ. Не випадково, що ця традиція починається у Свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України – 14 жовтня», – сказав Петро Порошенко.

Верховний Головнокомандувач підкреслив, що ця традиція поминання, шани і поваги, визнає подвиг наших українських воїнів.

«Невідомо, чи існувала б Україна… Це завдяки їм український народ є і буде. Це завдяки їм зупинена російська агресія, яка так зухвало почалася. Це завдяки їм Київ, Дніпро, Львів і сотні наших міст та десятки тисяч сіл і селищ мають можливість жити мирним життям. Низький уклін і вічна пам’ять. Не забудемо і не пробачимо агресору», – мовив Петро Порошенко.

На початку церемонії Глава держави з дружиною поклали квіти до Пам’ятного дзвону та вшанували пам’ять загиблих. Петро та Марина Порошенки висловили слова співчуття і підтримки рідним загиблого героя солдата Михайла Рибака, які взяли участь у церемонії відкриття Зали пам’яті.

Солдат Михайло Рибак помер 14 жовтня 2014 року у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону (м. Одеса) від важких поранень, отриманих у бою 22 травня 2014-го поблизу міста Волноваха Донецької області.

Спорудження Зали пам’яті здійснено за безпосередньої підтримки Президента, Верховного Головнокомандувача Збройних сил України Петра Порошенка. Зала пам’яті – це перший і єдиний великий меморіальний проект в Україні за роки збройного протистояння російській агресії. На її стінах вміщено таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних сил України, які загинули впродовж 1992-2018 років. Усього 2532 таблички. Біля споруди Зали пам’яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном пам’яті та Стелою, в якій вмонтовано осколки снарядів. Щоденний поминальний ритуал здійснюватиметься ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день. У середині цієї Зали, на спеціальному подіумі, розміщено Книгу пам`яті з іменами загиблих. Структура Книги побудована за принципом календаря: один розворот – один день, де згадуються всі загиблі у цей день за всі роки. Станом на зараз лише 32 розвороти (32 дні) залишаються порожніми. В усі інші дні, на жаль, Збройні сили України зазнали бойових втрат.

За матеріалами офіційного сайту Президента України.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/10/prezydent-vidkryv-zalu-pamyati-zahysnykiv-ukrajiny/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.