- Народна Воля - http://volya.if.ua -

Прикарпатський ліцей відзначив своє 23-річчя

Posted By Модератор On 19.10.2018 @ 11:35 In Професійне,Свята | No Comments

Двадцять три роки минуло з того часу, як добра новина засвідчила про народження Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату. То – період становлення незалежної України, час, коли невтомні борці за її життя були переповнені величезною силою волі і духу. Навіть у похилому віці вони не сиділи, склавши руки. Їх спонукало прагнення іти вперед і готувати собі заміну. Усвідомлення такої потреби постійно переслідувало багатолітнього політв`язня Ореста Дичковського. Йому вдалось завдяки глибокому розуму, умінню вести переговори на різних рівнях державної влади досягнути успіху.

Ліцей народився на Галицькій землі не лише для дітей галичан. В основу його Статуту лягли положення про охоплення військово-спортивним загартуванням юнацтва всієї України, у тому числі Криму. Так і сталося. Ліцей уже понад двадцять років збирає розумних і наполегливих хлопців, яким не страшні випробування. Вони є зразком для наслідування. Десятий рік пішов із того часу, як ліцей переїхав із Богородчан у Надвірну. Тут він отримав хороші умови для навчання та виховання.

На превеликий жаль, відійшов у вічність пан Орест Дичковський. Та він залишив після себе добру заміну. Певний час на посаді директора працював полковник Василь Гаврин. А вже добрий десяток років цей нелегкий обов`язок виконує полковник Микола Мартинюк. Навряд, чи вдавалось би досягати відповідних успіхів, якби не належне співробітництво з Надвірнянським міським головою Зіновієм Андрійовичем, головою районної ради Іваном Гурмаком, райдержадміністрацією, зокрема, Богданом Зеленчуком, головою товариства «Просвіта» Богданом Березицьким, громадськими організаціями району та міста. Саме вони навідались, щоб привітати весь особовий склад ліцею, а головне – його вихованців.

Варто відзначити роль Міжнародного співробітництва навчального закладу. Зокрема, свято відвідав президент товариства польсько-української співпраці «Надвірна» Адам Кархер, з яким співпрацює член піклувальної ради ліцею Ігор Андруняк.

На урочистостях з нагоди Дня ліцею керівник цього закладу відзначив кращих вихованців, закликав усіх до тісної співпраці, наголосивши, що тільки в єдності поколінь – сила держави. А сила потрібна. Про це у своїх відгуках у Книзі-літописі наголосили випускники різних років – Ігор Коржовський, Олексій Менів, Олексій Павлюк… Успіх ліцею – у майстерній праці як адміністрації, так і педагогічного колективу.

Перлиною святкування у ліцеї 13 жовтня став виступ отця Вітольда Левицького з Долини, який дав духовне натхнення усім присутнім.

А 14 жовтня згідно з розпорядженням Президента України Петра Порошенка ліцеїсти, котрі почали навчання 1 вересня, прийняли «Клятву ліцеїста» в обласному центрі. Це їм запам`ятається на все життя.

Віра БОЙКО,

педагог-організатор Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату.


Article printed from Народна Воля: http://volya.if.ua

URL to article: http://volya.if.ua/2018/10/prykarpatskyj-litsej-vidznachyv-svoje-23-richchya/

© 2010 Narodna Volya. Всі права застережено.